Een kijkje in mijn moestuin!

Een kijkje in mijn moestuin!

Mijn droom is altijd geweest om een enorm lap grond te hebben waar ikzelf alles op kan verbouwen in een eigen moestuin. Het lijkt mij heerlijk om met een mandje naar buiten te gaan en in je tuin opzoek naar lekkere groentes, kruiden en fruit.

moestuin0

Nu heb ik niet een enorm lap grond, toch heb ik bij het kopen van ons huis een lekkere tuin erbij gekregen waar ik en mijn vriend een moestuin hebben gerealiseerd.

We werken volgens het concept van de ‘Makkelijke Moestuin’ die je helpt om een moestuin te maken en te onderhouden. Er komt weinig extra werk bij kijken en je verbouwt op een makkelijke en hele leuke manier je eigen producten. We zijn al een tijdje op weg en de eerste oogst voor een aantal kruiden is al geweest. Omdat ik zelf enorm weg ben van de moestuin leek het mij leuk om jullie een kijkje te geven wat ik allemaal aan het verbouwen ben.

In de moestuin verbouw ik verschillende soorten sla, rucola, kruiden als bieslook en peterselie, radijsjes, palmkool, wortels, peultjes, goudbloemen en daar komen in mei nog tomatenplanten bij die ik in huis aan het kweken ben. Volgend jaar wil ik uitbreiden en nog meer verbouwen wat mogelijk is.

Naast de moestuin heb ik nog een perkje gemaakt waar alleen fruit komt. Hier staan een aantal aardbeiplantjes en er groeien rode bessen, blauwe bessen en frambozen. Omdat ik gek ben op muntthee heb ik nu ook mijn eigen munt planten in de tuin, dit is net zo lekker en een stuk goedkoper dan de plantjes uit de winkel! Het grootste en meest tofste items in de tuin is een hele oude appelboom, deze geeft ontzettend veel appels en is echt een plaatje in onze tuin. Ik kan niet wachten om appels te rapen!

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

6 Reacties

 1. 27 april 2017 / 20:26

  Wat ziet dit er ontzettend leuk uit zeg! Zo zie je maar dat je inderdaad helemaal niet een grote lap grond nodig hebt om zelf een moestuintje bij te houden. Je hebt ook al veel verschillende dingen er in staan zeg, super leuk! Ik weet niet of je het leuk/handig vindt, maar ik doe o.a. de online marketing voor Pokon en op de site kun je superveel handige moestuintips vinden! https://www.pokon.nl/moestuin/ Liefs, Nicole

 2. 27 april 2017 / 12:13

  Oh wat ontzettend leuk dit, meis! Wij hebben ook een moestuin en ik vind het zo heerlijk, zooooo veel aardbeien in de zomer! Het is echt geweldig om groente en fruit uit eigen tuin te eten. Ik kweek nu trouwens ook avocadoplanten, heel grappig! Malou x

  • 27 april 2017 / 12:52

   Ja leuk is dat he, ik kan ook niet wachten om alles te oogsten! Wat tof dat je een avocado plant aan het kweken bent, dat lijkt mij ook wel wat :D!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram