Kerst recept | Stroopwafel & Fudge bonbons!

Kerst recept | Stroopwafel & Fudge bonbons!

Het is december en dat betekent natuurlijk dat kerst steeds een beetje dichterbij komt. De kerstboom staat inmiddels al in huis en ik ben al heel wat kookboeken bij langs gegaan om lekkere kerst recepten uit te zoeken.

Naast een uitgebreid diner vind ik het ook leuk om lekkere kleine tussendoortjes te maken voor bij de koffie. Dezewil ik niet perse alleen te serveren met kerst maar ook nu wanneer de dagen lekker knus zijn, bijvoorbeeld zoals afgelopen weekend. Een van die tussendoortjes vond ik bij Laura’s Bakery namelijk stroopwafel truffels en dit leek mij echt heerlijk om te proberen. Ik heb de ingrediënten in huis gehaald en ben aan de slag gegaan. Benieuwd hoe ik ze heb gemaakt? Kijk snel mee!


Wat heb je nodig voor dit heerlijke kerst recept:

 • 5 Stroopwafels (of ander lekker koekje)
 • 100 g Monchou
 • 6 blokjes Fudge
 • 1 reep Pure chocola (of wit/melk)

Aan de slag met dit kerst recept!

Het recept is heel simpel en snel te maken. Het eerste wat je moet doen is de stroopwafels fijnmalen tot kruimels. Dit gaat gemakkelijk in een keukenmachine. Naast stroopwafel kun je ook gebruik maken van speculaasjes. Deze kun je heel gemakkelijk breken in een theedoek met een deegroller mocht je geen keukenmachine in huis hebben.

In het recept van Laura’s Bakery werd er gebruikt gemaakt van mini fudge maar deze kon ik helaas nergens vinden. Ik kocht een zak met grote blokjes en heb deze zelf klein gesneden. Vervolgens voeg je deze stukjes samen aan de kruimels.

Het laatste wat je dan moet doen is de monchou toevoegen aan het mengel en dit goed met elkaar mengen tot een degene. Het gaat heel snel en gemakkelijk, met een beetje kneden heb je al snel een mooi deeg.

Het moeten natuurlijk wel echte truffels worden en daarom is het de bedoeling dat je er vervolgens ronde bolletjes van maakt. Zoals je ziet ben ik niet heel precies en zijn ze niet allemaal gelijk maar dat maakt natuurlijk niet zo uit.

De bolletjes laat je even goed koud worden in de koelkast en ondertussen smelt je de chocola. Ik heb gekozen voor pure chocola en dit heb ik au bain Marie gesmolten. De bolletjes heb ik in totaal 30 minuten in de koelkast laten staan en vervolgens in de chocolade gedipt. Dit ging bij mij het makkelijkste met een satéprikker.

Als alle bolletjes bedekt zijn met een laagje chocola kun je er nog voor kiezen iets van versiering erover te doen. Ik heb gekozen voor een paar stroopwafel kruimels en een beetje poedersuiker. Vervolgens laat je de bolletjes zeker 1 uur lang hard worden in de koelkast.

En dan is dit je resultaat. Heerlijke bonbons gevuld met stroopwafel en fudge en met een knapperig laagje chocola. Leuk om te serveren tijdens de feestdagen en ook heel leuk om mee te variëren met andere koekjes en toppings.


Eetsmakkelijk!

Wat vind jij van dit kerst recept?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

10 Reacties

 1. 19 december 2017 / 10:13

  Oh wauw, wat lekker! En wat zien ze er mooi uit!

 2. 4 december 2017 / 14:19

  Yum! Klinkt onwijs lekker én ziet er ook nog eens goed uit!

 3. 4 december 2017 / 11:26

  Ooh, ziet er erg lekker uit!
  Liefs,
  Yara

 4. 4 december 2017 / 10:55

  Dit ziet er heerlijk en leuk uit! Ik vind fudge zo lekker!

 5. Donna
  4 december 2017 / 10:41

  Oehh dat lijkt me zo lekker!
  Dit recept sla ik zeker op 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram