Mooie verlichting in huis!

Mooie verlichting in huis!

Mooie verlichting maakt je interieur helemaal compleet en daarom is het een mooi project om er even de tijd voor te nemen je je te verdiepen in de wereld van soorten verlichting, design lampen, kleuren en stijlen.

Je kunt natuurlijk simpelweg een lamp boven de eettafel gaan hangen, maar als je er echt een project van gaat maken en de lampen gaat af stijlen passend bij je interieur zul je zien hoe compleet het plaatjes wordt en verlichting de kers op de taart wordt in je interieur!


Bron Unsplash – @insideweather

De basis

Waar heb om natuurlijk allemaal om draait bij verlichting is op de eerste plaats of het praktisch is. Goed licht is natuurlijk belangrijk en gaat ook boven de uitstraling. Daarom is het belangrijk om eerst te kijken vanuit een praktisch oogpunt en in je ruimte te onderzoeken waar je op de nodige plaatsen goed licht wilt hebben.

Als de basis staat is het tijd voor sfeer. Je kunt natuurlijk heel gemakkelijk basis lampen ook vervangen voor sfeervolle lampen die je bijvoorbeeld qua intensiteit kunt aanpassen of qua kleur maar je kunt ook kiezen voor een paar echte Eye-catchers.


Bron Unsplash – @bwobble11

De kers op de taart

Ik heb zelf in mijn huis een design lamp staan die ik een keer cadeau heb gekregen van een goede vriend en dat object is voor mij ook echt een eye-catcher in huis. Het trekt aandacht zodra hij uit staat en ik vind het een feestje om hem aan te hebben. Door dit lampje ben ik zelf ook veel kritischer gaan kijken naar verlichting in huis. Ik zie het niet meer als ‘zomaar’ een lamp, maar een object dat sfeer geeft aan een ruimte.

Nu ben ik iemand die graag met interieur bezig is en het daarom ook extra leuk vind om te kijken wat voor ‘speciale’ dingen er allemaal op de markt zijn. Zo heb ik ook onlangs kennis gemaakt met Tonone die een prachtige collectie designerlampen heeft. Het aanbod zit vol met mooie pareltjes die met een moderne en minimalistische uitstraling die zeker zorgen voor een twist aan je interieur.


De kleur & intensiteit

De uitstraling van een mooie lamp doet al heel veel en moet natuurlijk in je smaak vallen, maar ook qua kleur en intensiteit van de verlichting zelf is iets waar je heel erg mee kunt spelen. Je hebt tegenwoordig allerlei manieren om een heel lichtplan digitaal met een app te bedienen in je huis. Zo kun je kleuren aanpassen en verlichting dimmen. Ik ben zelf niet echt van de ‘kleuren’ als het gaat om licht, maar ik zie tegenwoordig in veel interieur beelden dat het toch wel een manier is om ermee te spelen. Zelf kies ik het liefst voor warm wit licht dat je ook mooi kunt dimmen. Dimbaar licht geeft namelijk sfeer en als de lamp zelf hier ook nog prima voor dient kun je dit heel mooi betrekken in je interieur.

Bron Unsplash – Content Pixie

Wat vind jij van (designer)lampen?
Hou jij van mooie verlichting in je interieur?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram