KaKu zorgt voor gemak in de woning

KaKu zorgt voor gemak in de woning

Verlichting in de woning gaat aan en uit. Logisch als het licht is, hoeft de lamp niet aan, maar bij donker en schemer is er behoefte aan kunstlicht. Dit kan ouderwets met een lichtschakelaar. Deze schakelaar wordt in de muur geplaatst bij het binnenkomen van een ruimte. Het kan echter comfortabeler!


Een slimme woning

Een woning kan al lange tijd slim aangestuurd worden. Het betreft in feite een woningautomatisering of domotica. Deze systemen bestaan al enige jaren en het voordeel daarvan is dat deze voorzieningen steeds goedkoper worden. Een voorbeeld is het klik aan klik uit systeem. Het is een draadloos systeem waarmee je de verlichting kunt regelen met behulp van een zender. Het systeem kent geen bedrading zodat er geen breek- of hakwerk hoeft te gebeuren. Het ontvangstsysteem wordt ingebouwd in de schakelaar inbouwdoos of centrale inbouwdoos of is ingebouwd in een speciale tussenstekker.


Bron Unsplash

Verschillende mogelijkheden

Met een afstandsbediening kun je de ontvangststations aansturen en programmeren; aan en uit doen van verlichting, het dimmen van de lampen, schemerschakelaar instellen zodat verlichting aan en uit gaan bij donker en licht, automatisch de gordijnen dicht of open kunnen doen. Het klik aan klik uit systeem is het kunnen activeren op afstand. Een stapje verder is een smart home hub. Hiermee kun je de bediening configureren vanuit de smartphone of laptop. In feite zijn dan alle instellingen te automatiseren. Licht aan of uit met een stem bijvoorbeeld, maar ook aansturing van apparaten zoals de wasmachine of oven.


Bron Unsplash

Kwaliteit in KaKu

Het afstand systeem is er wel in verschillende kwaliteiten. Voor enkele tientallen euro’s is het systeem al verkrijgbaar bij de discount bouwmarkten. De budget systemen hebben dikwijls een beperkt bereik en bij wat grotere woningen kan dat een probleem opleveren. De zender werkt op batterijen en die dienen regelmatig vervangen te worden. Het Klik aan en uit is een merknaam die afgekort wordt in KaKu. De fabrikant biedt verschillende series aan van eenvoudig tot geavanceerd.

De eenvoudigste serie is de KaKu Start line gevolgd door de Plus Line en Premium Line. De eerste serie werkt op de 433Mhz frequentie. Het systeem werkt eenzijdig en er is geen terugkoppeling met de ontvanger. Het tweede systeem is vooral bedoeld voor de beveiliging van de woning. Het premium systeem is bedoeld voor een totale smart home beleving waarbij gebruik wordt gemaakt van Zigbee een soort Wi-Fi voor woningautomatisering.

Bron Unsplash

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram