Je huis duurzaam inrichten!

Je huis duurzaam inrichten!

Dat het zo slecht gaat met het milieu grijpt ons allemaal en daar moeten we wat aan doen. Daarom kunnen kleine beetjes al bijdragen en kan het geen kwaad om met een aantal kleine aanpassingen al een stuk duurzamer te leven.

Bijvoorbeeld bij het inrichten van je huis. Je kunt met deze volgende tips rekening houden om zo duurzaam mogelijk je huis in te richten. Kijk mee!


Ga voor Vintage!

Het is zo verleidelijk om mooie nieuwe meubels te bewonderen in de winkels maar het is natuurlijk een stuk beter om een bezoekje te brengen aan de kringloop of rommelmarkt. Met een beetje geluk vind je hier de mooiste juweeltjes tegen een prikkie. Jij blij met een perfecte aankoop en zo geef je een meubelstuk een 2de kans en ben je een stuk beter bezig!

Ook in de rest van je huis kun je vintage doorvoeren. Bij een bezoekje aan de kringloop kom je ook veel leuke decoratie tegen. Ook struin lekker op marktplaats opzoek naar tweedehands koopjes.

Bron @betagamma

Duurzaam in de slaapkamer!

Het is alweer een stuk kouder buiten en daarom is het alweer tijd om je winterdekbed erbij te pakken. Ga voor een natuurlijk dekbed waar zo min mogelijk synthetische materialen in zitten, geen dieren voor hebben geleden, geen mensen voor zijn uitgebuit en waar geen gifstoffen voor zijn gebruikt. Tegenwoordig heb je veel keuze op het gebied van natuurlijke materialen om ook duurzaam en milieu bewust te gaan slapen!

Duurzaam textiel kun je natuurlijk ook in het rest van je huis doorboeren bijvoorbeeld in je keuken en theedoeken, handdoeken, lakens en kussentjes.


Natuurlijk materiaal!

Natuurlijke materialen geven veel sfeer in huis en daarnaast ben je ook nog is super goed bezig. Hout is duurzaam en blijft lang mooie. Let er dan wel op dat het hout verantwoord is gekapt door het FSC certificaat. Wil je het helemaal goed doen, kijk dan ook dat het meubelstuk niet is bewerkt met chemicaliën!

bron @philberndt

Plaats planten zijn huis!

Planten zijn niet alleen perfect om je huis gezellig te maken. Ze zorgen ook voor een schone lucht in huis. Hup naar de tuincentrum en haal je nieuwe ‘groene’ vriendjes maar snel in huis.


Duurzame verlichting in huis

Verlichting geeft veel sfeer in je huis en kies daarom voor een LED lamp. Ze zijn vaak iets duurder in aanschaf maar gaan een stuk langer mee. Het kost een stuk minder energie en stoten ook. minder CO2 uit!


Koop de juiste verf!

Het is zo leuk om af en toe een nieuwe kleurtje op e mooi te gooien. Of wanneer je een nieuwe woning hebt is het natuurlijk de volgende stap de wanden mooi te verven. In verf zit ontzettend veel rommel en daarom is het belangrijk om te kiezen voor de juiste verf. Ga voor milieuvriendelijke verf waar geen chemische stoffen vrij komen wanneer je aan het schilderen bent!

Bron @stefentan

Heb jij nog een duurzame tip om te delen?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

3 Reacties

 1. 21 november 2019 / 11:05

  Wat heb je weer een fijne tips gegeven! Oh mijn winterdekbed zit er al op.. al vind ik ‘m helemaal niet zo dik haha!

 2. 20 november 2019 / 10:55

  Jaaaa ik ga mijn winterdekbed weer pakken! Lekker!! Ik heb er nu al zin in om er onder te duiken 😀

  • Laura Louise
   Auteur
   20 november 2019 / 13:00

   Hahaha! Lekker he, familie koukleum 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram