Is goedkoop duurkoop als het op verhuizen aankomt?

Is goedkoop duurkoop als het op verhuizen aankomt?

Verhuizen is niet iets wat je dagelijks doet en dat is misschien maar goed ook. Het is namelijk een immense klus om gedaan te krijgen. Weinig mensen hebben er zin in om de hele inboedel in te pakken in bubbeltjesplastic, alles in dozen te stoppen, in de verhuiswagen te pakken op een manier dat alles heel blijft, maar alles ook in één keer mee kan en dan ook nog weer de boel uitpakken en een heel nieuw huis inrichten.

Dat is gewoon ontzettend veel moeite en er zijn maar weinig mensen die daar op zitten te wachten. Daarom kiezen veel mensen ervoor om deze klus uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Het probleem is alleen dat niet ieder bedrijf even goed is in zijn werk. Net als dat je bijvoorbeeld ook de ene vriend beter kunt vragen om te helpen met verhuizen dan een ander. Kun je beter voor de duurste gaan, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft, of zijn er ook manieren waarop je wegkomt met een goedkopere verhuizer?


Het voordeel van een professionele verhuizer

De meest logische manier om geld te besparen is meestal om alles gewoon zelf te doen. Dit blijkt echter vaak niet de beste manier te zijn. Je hebt daarbij namelijk wel het nadeel dat je alles zelf moet regelen en dus ook bijvoorbeeld alle spullen moet huren. Wanneer je geen verhuiswagen van een verhuisbedrijf ter beschikking hebt, zul je moeten improviseren door bijvoorbeeld een aanhangwagen te huren. Het nadeel daarvan is echter dat deze kleiner is. Waar je dus normaal één of twee keer rijdt met de verhuiswagen, kun je er rustig vanuit gaan dat je bij een aanhangwagen wel een keer of zes moet rijden om alles over te krijgen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over meubelhondjes, dekens en bijvoorbeeld inpakfolie waarmee meubels beschermd kunnen worden. Kortom, een verhuisbedrijf is meestal de beste optie.


Bezuinigen op diensten die worden afgenomen

Wanneer je zelf redelijk fit bent en wel in bent voor een dag lang hard werken, dan kun je in principe wel besparen op de hoeveelheid diensten die je afneemt. Een verhuiswagen huren met een chauffeur kost vaak niet de wereld, het is vooral het uurloon van een gediplomeerd verhuizer wat de klus enorm duur kan maken. Met een loon van tussen de €25 en €50,- per uur kan de klus al snel duur worden wanneer je er 8 uur lang mee bezig bent. Veel dingen, zoals het tillen van verhuisdozen, kun je echter ook prima aan leken overlaten. Voor deze mensen volstaat het vaak al om een hapje en een drankje achteraf te regelen als beloning in combinatie met je eeuwige liefde uiteraard. Het voordeel van een verhuiswagen is naast de grootte en de hoeveelheid spullen die je erin kwijt kunt, dat alles aanwezig is om de verhuizing soepel te laten lopen. Zo zijn er bij goede verhuizers ook hondjes, dekens en folie aanwezig.


Bron Pexels – La Miko


Bezuinigen op kwaliteit?

Bij een verhuizer heb je dus vooral een grote verhuiswagen nodig. Kun je dan niet gewoon altijd de goedkoopste nemen? Dat ligt er maar net aan. De prijs zegt namelijk lang niet altijd iets over de kwaliteit van de verhuisdienst. Dit heeft veel meer te maken met de werkwijze van het bedrijf. Je kunt natuurlijk ook heel veel geld vragen voor matige service. Deze bedrijven bestaan helaas ook in deze branche. U kunt daarom vaak beter kijken naar de opgebouwde reputatie van een bedrijf. Hoe vertellen andere mensen over een verhuisbedrijf? Wat vinden zij van de prijs-kwaliteitverhouding en hoe zit het bijvoorbeeld met verzekering en aansprakelijkheid in geval van schade? Deze zaken blijken achteraf veel belangrijker dan de prijs van de service.


Ervaar het voordeel van een betaalbare verhuizer

Een goed verhuisbedrijf kan veel voor u betekenen wanneer het op de souplesse waarmee een verhuizing verloopt aankomt. De meeste bedrijven bieden namelijk meer dan alleen een extra paar handen en een verhuiswagen, maar ook bijvoorbeeld dozen, folie en dekens. Daarbij kunnen zij helpen met het slim inpakken van de verhuiswagen en heeft u een paar sterke handen voor bijvoorbeeld zwaar meubilair dat vervoerd moet worden. Hiervoor wilt u natuurlijk wel dat uw spullen in goede handen zijn. Daarom gaat u voor een goed verhuisbedrijf. Alleen welk verhuisbedrijf goed is, dat valt niet aan de prijs af te lezen. De reviews zeggen daar vaak veel meer over. Daarom gaat een kritische klant voor een bedrijf dat al meerdere mensen goed geholpen heeft. Via Budget Verhuisservice kunt u bijvoorbeeld eenvoudig een verhuizer met wagen boeken voor uw verhuizing. Zo heeft u een betrouwbaar bedrijf met een solide reputatie, waarbij u ook nog flexibiliteit hebt in de diensten die u af kunt nemen. Bekijk de mogelijkheden op budgetverhuisservice.nl.

Bron Pexels – Karolina Grabowska


Ben jij al eens verhuist?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram