Instagram Volgers Kopen? Dit is waarom het misschien geen goed idee is!

Instagram Volgers Kopen? Dit is waarom het misschien geen goed idee is!

In de wereld van sociale media draait alles om likes, reacties en volgers. Het lijkt soms verleidelijk om snel je Instagram-aanhang te vergroten door simpelweg volgers te kopen. Er zijn talloze websites en diensten zoals bijvoorbeeld Gebruikersnamen en Like4you waar je duizenden volgers kunt krijgen voor een schappelijke prijs.

Maar voordat je besluit deze verleidelijke en snelle weg in te slaan, is het belangrijk om de mogelijke gevolgen en redenen waarom het misschien toch geen goed idee is, goed te begrijpen. Likes-kopen? Misschien toch nog even dit lezen!


Lage kwaliteit volgers

De volgers die je koopt zijn meestal van lage kwaliteit. Dit betekent dat ze vaak nepaccounts zijn of accounts van mensen die niet echt geïnteresseerd zijn in jouw inhoud. Ze zijn er alleen om je volgersteller op te krikken, maar ze zullen zelden betrokken zijn bij je berichten of je merk ondersteunen. Dit gaat natuurlijk opvallen bij je ‘echte’ volgers.

Schending van Instagram’s Regels:

Het kopen van volgers is in strijd met de gebruiksvoorwaarden van Instagram. Het platform heeft strikte regels tegen het gebruik van ongeoorloofde middelen om je volgersaantallen te vergroten. Als Instagram ontdekt dat je volgers hebt gekocht, loop je het risico dat je account wordt opgeschort of zelfs permanent wordt verwijderd. Officieel is het niet illegaal volgens de wet maar ieder platform heeft wel zijn of haar eigen regels.


Bron Pexels – cottonbro studio


Geloofwaardigheid en Authenticiteit

Het kopen van volgers kan de geloofwaardigheid van je merk of persoonlijke account schaden. Echte volgers waarderen authenticiteit en echte betrokkenheid. Wanneer anderen ontdekken dat je volgers hebt gekocht, kan dit twijfels oproepen over de oprechtheid van je online aanwezigheid. Want zoals ik al benoemde, je echt volgers zien natuurlijk wel een hele lijst met volgers maar als er vrijwel niemand reageert op je berichten dan valt dit zeker op!

Lage Betrokkenheid

Gekochte volgers zullen meestal niet reageren op je berichten, waardoor je betrokkenheidscijfers laag blijven. Dit kan ervoor zorgen dat je berichten minder vaak worden weergegeven in de feeds van je echte volgers, waardoor je organische groei wordt belemmerd.Juist wanneer je een bedrijf wilt starten is groei en opvallen ontzettend belangrijk. Dit soort manieren lijken snel en handig maar uiteindelijk remmen ze je veel meer.


Bron Pexels – Lisa Fotios


Korte termijn succes, lange termijn fiasco

Het lijkt misschien aantrekkelijk om in korte tijd duizenden volgers te krijgen, maar dit succes is vaak van korte duur. Instagram werkt voortdurend aan het opsporen en verwijderen van nepaccounts, wat betekent dat je gekochte volgers snel kunnen verdwijnen. Zonde van de investering!

Potentieel voor negatieve feedback

Als anderen ontdekken dat je volgers hebt gekocht, kan dit leiden tot negatieve feedback en een slechte reputatie. Het kan schadelijk zijn voor je merk of imago en negatieve feedback wil je natuurlijk niet graag ontvangen in je bedrijfje die je net wilt opstarten!


In plaats van volgers te kopen, is het beter om te investeren in het organisch laten groeien van je Instagram club. Dit kan wat meer tijd en moeite kosten, maar het zal resulteren in echte, betrokken volgers die geïnteresseerd zijn in wat je te zeggen hebt en te laten zien!

Je social media bereik laten groeien?

Geen volgers kopen de juiste weg? Hier zijn enkele tips om je Instagram-volgers organisch te laten groeien:

  1. Kwaliteitsvolle Inhoud: Plaats regelmatig hoogwaardige, boeiende inhoud die aansluit bij je doelgroep en in lijn staat met je merk/product!
  2. Interactie: Wees actief op Instagram door te reageren op opmerkingen en berichten van je volgers. Stel vragen en moedig interactie aan. Betrek je volgers erbij!
  3. Hashtags gebruiken: Maak gebruik van relevante hashtags om je berichten zichtbaar te maken voor een breder publiek. Let er wel op dat je niet teveel gebruikt!
  4. Samenwerkingen: Overweeg samenwerkingen met andere accounts in je niche om je zichtbaarheid te vergroten. Door elkaar te helpen kom je verder!
  5. Consistentie: Houd een consistent schema aan voor het plaatsen van berichten om de betrokkenheid te vergroten. Maak een planning vooraf en kies de juiste tijdstippen.

Het kopen van Instagram-volgers mag dan op het eerste gezicht aantrekkelijk lijken, maar het brengt meer nadelen dan voordelen met zich mee. Het bouwen van een authentieke, betrokken lijst met volgers kost tijd, maar het zal op de lange termijn veel waardevoller zijn!

Bron Pexels – Pixabay


Heb jij wel is volgers of likes gekocht via internet?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram