Het bleef maar regenen en regenen gisteren en ik kon niets anders bedenken om is lekker de keuken in te duiken en iets te gaan bakken.
Ik heb een heleboel ideeën gehad om te gaan maken maar uiteindelijk is het appeltaart geworden en dat is erg lekker en ook nog is leuk om te maken! Enjoy!
We beginnen natuurlijk met boodschappen doen, je haalt een pak mix en daarop staat precies wat jezelf nog moet toevoegen! oa.
- Appels
- Rozijnen
- Boter
- Ei
- En een pak appeltaart mix
- Kaneel
Verder heb je nodig:
- Een ronde springvorm
- Deegroller
- Maatbeter evt. tenzij je net als ik op gevoel werkt!
- Oven
Het eerste waar je mee begint is het wellen van 75 gram rozijnen in warm lauw water. Vervolgens vet je voldoende de springvorm in met boter! Verwarm alvast de oven voor op 200 graden!
Vervolgens meng je de mix, 1 ei en 175 gram boter in een beslag kom en zorg ervoor dat het een lekkere deegbol wordt! Dat betekend dus Kneden!! Je kunt natuurlijk ook een deegmixer gebruiken.
En dan komt het moeilijkste gedeelte, de hele boden bedekken met 2/3 van het deeg. Ik vind het persoonlijk een rot karwei. Mijn deeg was iets te plakkerig waardoor het nog moeilijk ging..
”Deze taart zou nooit een schoonheidsprijs winnen!”
Appeltjes schillen, vervolgens in blokjes, de gewelde rozijnen toevoegen, 1 theelepels kaneel en 60 gram suiker! Gewoon een beetje op gevoel werken, zo krijg je het beste resultaat!
Nu komt er nog weer een lastig klusje namelijk de reepjes maken van het stukje deeg wat je over hebt voor de bovenkant. Ik kan jullie nu al vertellen, dit is mij nog nooit gelukt! Maar met mijn eigen creatie ziet het er best wel uit toch?
75 minuten in de oven, keuken opruimen, taart 1 uur laten staan en…………….
Bon Appétit!!!!
De raden waren iets aan de verbranden kant, maar verder ziet hij er erg appeltaart achtig uit, zo rook hij ook en hij smaakt heerlijk!!
Stap jij graag de keuken in om iets te bakken? Wat bak je het liefst?