Vandaag ben ik samen met mijn vriend de keuken in gedoken om is lekker Grieks te gaan koken!
Op het lijstje: Kip souvlaki, gebakken aardappels, verse tzatziki en stokbrood!
Kijk mee!
We beginnen met boodschappen doen, wat wat heb je nodig:
Voor de Kip Souvlaki
– Kip
– Paprika ( groen, rood )
– Ui
– Knoflook
– Citroen
– Dille
– Zout en Peper
– Stokjes
– Olijfolie
Voor de Tzatziki
– Komkommer
– Griekse Yoghurt
– Knoflook
– Dille
– Olijfolie
Voor erbij:
– Gebakken aardappels
– Stokbrood
We beginnen met de marinade voor de Kip
– Pers een knoflook teentje, doe dit samen met de citroensap in een bakje en strooi er wat dille doorheen!
Een van de minste dingen om te doen, kip snijden! Snij de kip in mooi kleine stukje die je straks makkelijk op de spies kunt rijgen. Doe vervolgens de stukje kip door je marinade heen. Bestrooi nog een beetje met wat zout en peper!
Snij de paprika’s en ui in mooie grove stukken die op de spies kunnen. Ga aan de slag en maak de spies hoe jij ze wilt. Wissel af met stukjes kip, paprika en ui.
Leg ze op de gril pan en laat ze rustig grillen! Vervolgens kun je ook beginnen met het bakken van de aardappels!
De Tzatziki
Er gaat niks boven zelfgemaakte verse tzatzike, het is makkelijk om te kopen, maar net zo makkelijk en vele malen lekkerder om het zelf te maken.
Je snijd de komkommer door de lengte open en haalt de kern ( het middelste ) eruit. Vervolgens maak je kleine stukjes. Je kunt het ook even door de blender doen, persoonlijk vind ik het lekkerder als je nog wat grove komkommer stukjes hebt.
Giet de Griekse yoghurt in een bakje met wat olijfolie, knoflook en dille. Roer dit door elkaar!
Doe de stukjes komkommer erbij en roer het lekker door elkaar!
Het is heel makkelijk, snel en ook nog is super lekker! Ik heb er voor gekozen het met aardappels te eten. Dit hoeft natuurlijk niet!
Wat ook zeker een aanrader is om lekker in het weekend de tzatziki te maken om lekker te eten op een stokbrood onder een film op zaterdagavond!
Eetsmakkelijk!