Ik & mijn make-up producten!

Ik & mijn make-up producten!

Al heel wat jaren ben ik in de weer met make-up Het is een vast patroon geworden in mijn dagelijks leven en behoort tot mijn ochtendritueel. In de loop der jaren is er qua make/up stijl niet heel veel bij mij verandert. Ik ben vrij basic en dat vind ik prima. Het meeste waar ik mee afwissel is de kleur van mijn lipstick en wat niet zal verdwijnen is een winged eyeliner.


Natuurlijk heb ik heel wat merken geprobeerd en er zijn pareltjes die blijven hangen maar ook producten die ik liever snel weer vergeet. Het leuke aan als je van make/up houdt is, dat je er lekker mee kunt experimenteren en lekker via Pinterest looks kunt zoeken. Je hebt verschillende budgets waar je uit kunt kiezen en dat maakt het voor iedereen leuk. Ik ben begonnen toen ik jong was met echt de budget merken en ging ik steeds een stapje luxer. Zo kocht ik mijn eerste echte Rimmel foundation en een mascara waar je ongelofelijke bambi ogen mee kon creëren. Het waren uitgaves in die tijd maar oh zo leuk om te kopen en om te gebruiken. 


Bron @johannekristensen

Toen ik ging werken en iedere maand een lekker bedrag overhield en helemaal (verslaafd) raakte aan make-up ging ik voor de high-end merken. Chanel, dior, Estee Lauder en noem maar op waren de enige producten die ik mijn make-up lade lagen. Nu ben ik qua make-up wel weer een beetje af geschaald. Ik geef niet direct meer om echte high-end merken. Heel af en toe vind  ik het leuk om mezelf te verwennen met een mooi product maar het hoeft van mij niet allemaal meer het op en top luxe. 

Waar ik nu vooral naar kijk is of een product ook echt bij mij past. Ik laat mij graag adviseren als ik make-up ga kopen zodat ik echt producten aanschaf die goed zijn voor mijn huid en die ook daadwerkelijk goed bij mij matchen. Ik herinner met nog de hoeveelheid foundation flesjes in verschillende kleuren die ik altijd kocht. Ik had eigenlijk geen flauw benul of het wel een goede teint was van mijn huid, maar zowel vele waarschijnlijk wel herkennen, was de kleur vaak te donker. Goed advies vind ik daarom belangrijk. 


Bron – @johannekristensen

Ook nu ik een aantal favorieten producten heb ik die goed bevallen ben ik ook zo iemand die die lege verpakkingen weer bewaart zodat ik altijd weer het goede product koop. Het is altijd vervelend als je een product hebt die goed bevalt en zodra je er weer een nieuwe van wilt kopen dat je totaal geen idee meer hebt welke kleur foundation je nu had… Een handige tip dan ook is om aanbiedingen in de gaten te houden zodat je van je favoriete product alvast een voorraadje kunt inslaan. Zo heb je straks ook niet dat een favoriet uit de handel is en jij voor een leeg schap komt te staan en dat je hals over kop weer op zoek moet gaan naar een nieuwe perfect bijpassende teint. 


Wat ik ook heb gemerkt is dat ik qua make-up nog basic-er ben geworden dan ik vroeger al was. Eigenlijk heb ik nooit echt overdreven make-up gedragen. Oogschaduw bijvoorbeeld vond ik totaal niet iets voor mij en ook echt het shapen van mijn gezicht met bronzer en highlighter was ook niet echt perse nodig. Basic make-up, een mooie foundation die niet te dekkend is maar juist ook natuurlijk oogt, een neutrale blush, een zwarte eyeliner en eigenlijk alleen een wenkbrauwgel om mijn wenkbrauwen in model te brengen. Wat ik zelf ook erg handig vind is het gebruik van een fixing spray. Ik heb 2 varianten geprobeerd, eentje die zorgt dat je make-up een beetje een matte look krijgt, en eentje die wat meer shine effect gaf. Beide spraken mij erg aan en zorgen er inderdaad voor dat je make-up een stuk langer mooi blijft zitten en dat het over het geheel ook een stuk neutraler oogt. Wat ik wel belangrijk vind aan een setting spray is dat deze geen geur heeft en ook geen gekke ingrediënten die weer slecht zijn voor je huid. 

Bron – @element5digital

Ben jij ook een liefhebber van make-up?


Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

1 Reactie

  1. 5 mei 2021 / 18:15

    Wat een mooi artikel! Ik gebruik de laatste jaren ook steeds minder verschillende producten en heb wel echt een standaard basis routine. Natuurlijk krijg ik regelmatig wat toegestuurd en test ik wel regelmatig wat nieuws, maar het komt niet vaak voor dat er écht iets nieuws in mijn vaste routine komt. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram