Huidverzorgingstips voor de winter!

Huidverzorgingstips voor de winter!

Veel mensen zijn zich er niet bewust van, maar het verzorgen van je huid is in de winter net zo belangrijk als in de zomer. Waar we ’s zomers ons helemaal insmeren met allerlei beschermende zalfjes laten we in de winter alle weersinvloeden vaak maar op ons af komen. Koude lucht beschadigt de huidbarrière waardoor het vochtpeil van de huid zakt en de huid droger en daardoor kwetsbaarder wordt. De winterkou kan, net zoals de zon, voor vroegtijdige huidveroudering leiden en dat is wel het laatste dat we willen toch? Waar kan je op letten om dit te voorkomen?

Gezicht
In de winterse buitenlucht is je gezichtshuid eerder uitgedroogd dan in de zomer, vocht is daarom het toverwoord in de winter. Breng een twee maal daags vochtinbrengende crème aan op het gezicht, hiermee voorkom je dat je droge plekken en schilfers krijgt. Zorg er ook altijd voor dat je handtas is gevuld met lippenbalsem hiermee voorkom je dat je lippen gaan scheuren. Producten die alcohol bevatten drogen de huid extra uit, kies daarom voor alcoholvrije producten tijdens de koude dagen.

Handen
Je handen zijn erg gevoelig in de winter, net als je gezicht zijn je handen veel in aanraking met de koude buitenlucht. Je handen worden hier erg ruw door. Zorg er daarom voor dat je altijd vochtinbrengende handcrème bij je hebt. Was je handen ook meerdere keren per dag met een zachte handzeep om er voor te zorgen dat je lekker zachte handen houdt. Gebruik lauw water en geen gloeiend heet water, je huid droogt extra uit wanneer je haar aan hogere temperaturen bloot stelt. Zet de warme kraan dus niet te ver open

De rest van je lichaam
Ook de rest van je lichaam moet goed gehydrateerd worden. Smeer je daarom in met een milde reinigingsmelk die je huid goed reinigt en beschermt tegen vuil van buitenaf. Zet ook bij het douchen de kraan niet te warm, hoewel het verleidelijk is, zorgt dit er voor dat je huid eerder en sneller uitdroogt. Zorg er ook voor dat je goed gekleed bent, geef je lichaam genoeg ruimte om te ademen. Trek bijvoorbeeld eens een bodywarmer uit de kast in plaats van een dikke winterjas. Uiteraard kan je al je winterkleding bestellen bij Zalando.

Zorg jij goed voor jezelf in de winter?

 

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram