How to – Van blogspot.com naar een .NL Domeinnaam!

How to – Van blogspot.com naar een .NL Domeinnaam!

tumblr_mibapg2eCS1ribsaco2_500_large

De afgelopen tijd heb ik vaak dezelfde vraag gekregen over hoe je nou van je blog die aangesloten staat bij bijvoorbeeld blogspot een .nl site kunt maken. Om al die vragen in een keer te beantwoorden leek het mij handig om er een artikel over te maken en laat de zondag nou precies zo’n dag zijn om ermee bezig te gaan…

Het staat een stuk beter als je site eindigt op .nl of .com en is al direct een grote verbetering aan je site die je begonnen bent in bijvoorbeeld blogger of wordpress. Zelf besloot ik al snel over te stappen naar een eigen domeinnaam & dat is zeker een goede eerste stap geweest.

tumblr_mia22pHfg11rkq7uwo1_500_large

In dit artikel probeer ik jullie kort uit te leggen hoe het het precies zit & allemaal moet. Ik hoop dat ik de mensen die deze tips nodig hebben kan helpen!

Daar gaan we dan!!

  • Vervolgens moet je Hosting kopen, hosting heb je nodig voor het plaatsen van een website. Mijn hostings zit ook bij Ermis. Ik heb voor Ermis gekozen omdat je er eenvoudig worpress kunt installeren, maar ook drupal, joomla, magento (webshop) hierbij hoef je geen verstand te hebben van codes, maar kun je doormiddel van het klikken op een icoon makkelijk een ‘website’  installeren
  • Vervolgens kan je een thema installeren van wordpress,  je hebt standaard templates maar ook kan je bij themeforest thema’s kopen de prijs daarvan ligt rond de $40. Mocht je nu niet direct geld willen spenderen dan heb je natuurlijk ook een hoop gratis WordPress thema’. Misschien nog handig om te weten, WordPress wordt het meest gebruikt.
  • Heb je al een hoop artikelen gemaakt in blogger dan is het geen probleem om je artikelen over te zetten naar wordpress zo ben je ieder geval je artikelen niet kwijt. Over deze stap heb ik een engelse beschrijving gevonden KLIK.
  • Als je je eigen domeinnaam hebt kun je ook eenvoudig email adressen aanmaken. Hoe dit moet staat meestal wel uitgelegd op de site waar jij je hosting hebt.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik hoop dat julie eruit komen en mocht het niet helemaal lukke, de mensen waarbij je hosting neemt kun je altijd mailen en kunnen je ook veel uitleggen als je er even niet uitkomt. Je kunt ook altijd je vraag nog in de comments stellen en wie weet komen we er samen uit!

In your WordPress Admin area go into Tools – Import in the left hand sidebar.
Click “Blogger” and on the pop-up window click “Install Now”.
Now click “Authorise” to tell Blogger to let WordPress access your account.
This will transfer you to a Google Account page. Click on “Grant Access”.
You will see all the posts and comments on your Blogger blog. Click “Import”.
Assign the imported posts to your author name on your WordPress blog.

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram