Hoe voel je je (weer) vrouwelijker?

Hoe voel je je (weer) vrouwelijker?

Voor veel vrouwen is het fijn om je op-en-top vrouw te voelen. Toch kun je dat gevoel soms even kwijt zijn. Je zit dan bijvoorbeeld wat minder lekker in je vel. Gelukkig kun je genoeg doen om het toch terug te krijgen. Lees verder voor inspirerende tips.


Laat je lach zien

Het is heerlijk om je vrolijk te voelen en je lach te laten zien. Maar misschien voel je je al een tijdje amper de behoefte om deze vrolijke versie van jezelf te zien. Er kunnen allerlei redenen voor zijn. Ben je niet tevreden over je gebit? Dit stukje onzekerheid kan maken dat je je glimlach liever verbergt. Scheve tanden is voor veel mensen een herkenbaar probleem. Je kunt ermee blijven rondlopen, maar je kunt het juist ook aanpakken! Je hebt immers maar één gebit: weer er liever zuinig op – en zelfs trots op. Met een speciale moderne beugel kun je ook als volwassene je tanden corrigeren. Denk aan het eindresultaat: straks durf je weer voluit te lachen. Dat is toch genieten?

Mentaal sterk

Om je weer die vrolijke, gelukkige versie van jezelf te voelen, kun je ook aan je mentale kracht werken. Het uiterlijk telt immers zeker mee: verbeter je looks met de onzichtbare beugel of op een andere manier. Maar schoonheid komt ook van binnenuit. Zorg daarom dat je van jezelf houdt. En zorg dat je je kracht vindt. Wie ben jij en wat zijn jouw sterke, maar net zo goed jouw zwakke punten? Het is prachtig om dat stuk zelfontwikkeling op te pakken. Houd hierbij vooral rekening met je vrouwelijke eigenschappen, als je dit interessant vindt. Denk na over wat vrouwelijkheid voor jou betekent en wat je waardeert aan deze aspecten.

Bron Pexels –  Guilherme Almeida


Me-time

Je vindt je vrouwelijke zelf weer terug als je voldoende me-time pakt. Misschien heb je het idee dat je op het moment meer leeft voor anderen dan voor jezelf. Dan is het hoog tijd om de regie terug te pakken. Plan gewoon tijd voor jezelf ! De rest wacht maar. Wat je doet tijdens je me-time, is helemaal aan jou. Ga lekker in bad of lees een goed boek. Kijk je favoriete film. Of kies voor een uitgebreide beauty routine. Ook heerlijk: ga een dagje uit met jezelf. Naar de bioscoop of het theater bijvoorbeeld. Of ga juist winkelen, en shop meteen een mooie nieuwe outfit bij elkaar. Het gaat erom dat je weer plezier maakt in je eentje – dat is heel belangrijk om te kunnen doen.

Nieuwe stijl

Dat brengt ons tot het volgende punt: kijk eens kritisch naar je stijl. Ben je hier eigenlijk nog wel tevreden over? Het kan zomaar eens tijd zijn om jezelf een nieuwe look aan te meten. Experimenteer met verschillende kledingstijlen. Van chic tot casual, er kan veel bij je passen. Draag natuurlijk vooral waar jij je comfortabel in voelt. Een mooi streven? Iedere keer als je een fit check in de spiegel doet, wil je je goed voelen over jezelf. Jij bent trots om zo naar buiten te gaan!

Beweging

Het kan zo zijn dat je veel in je hoofd zit, en weinig in je lichaam. Je agenda is vol, je to do’s krijg je maar niet af: het vraagt veel van je. Door meer me-time te pakken, kies je al voor wat meer rust. Ook beweging helpt hier uitstekend bij. Sport lekker vaak, want zo ga je juist weer in je lichaam zitten. En dat maakt je weer jezelf! Of je nu naar de sportschool gaat, een teamsport doet, een yoga-klasje volgt of een lange wandeling maakt: voor al deze verschillende vormen van beweging valt er iets te zeggen.

Zowel je uiterlijk als innerlijk tellen mee om je vrouwelijkheid weer terug te vinden. Ga op zoek naar die kracht! Hoe je jezelf presenteert, kan hierbij ook een groot verschil maken in hoe je je voelt. En het uitgangspunt is: voel je (weer) goed!

Bron Pexels –  Sebastian Arie Voortman


Organiseer jij vaak voor jezelf een Me-time momentje?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram