Hoe kun je haar het beste wassen?

Hoe kun je haar het beste wassen?

Je doet het meestal een paar keer per week, al je hele leven lang: je haren wassen. Toch zijn er een hoop fouten die vrouwen elke dag maken bij het wassen van hun haren. In dit artikel zetten wij een aantal tips voor het wassen van je haren op een rijtje, zodat je jouw haren glanzend en sterk houdt. 


Gebruik de juiste shampoo

Het klinkt vanzelfsprekend, maar toch gebruiken niet alle vrouwen de juiste shampoo voor hun haartype. Zo zijn ze door de jaren heen altijd dezelfde shampoo blijven gebruiken, terwijl hun haartype veranderd is. Een tip: kijk naar alle verschillende shampoo’s van je favoriete merk, zoals Matrix Shampoo. Elk merk heeft tegenwoordig allerlei verschillende shampoo’s voor alle haartypes, van fijn tot krullend haar. Als je bijvoorbeeld veel hitte op je haar gebruikt is het belangrijk om een voedende shampoo te gebruiken, en als je heel dik haar hebt is het belangrijk een shampoo te gebruiken die je haar niet verzwaart. Kijk dus goed naar wat jouw haar nodig heeft en pas je shampoo hierop aan. 


Bron Pexels – Karolina Grabowska


Gebruik minder warm water

Het is even vervelend, maar koud water is beter voor je haar dan warm water. Door je haar met koud water te wassen, blijven je haarschubben veel meer gesloten. Hierdoor blijft de kleur van je haar mooier. Daarnaast gaat je haar ook meer glanzen door het vocht wat door je haar wordt vastgehouden. Geen fan van een koude douche? Maak dan gebruik van een leave-in conditioner en breng deze na het wassen aan op je haar. Door de kou van de conditioner blijven je haarschubben gesloten, en geeft dit hetzelfde effect als koud water. 


Was je haar niet te vaak

Je ziet het tegenwoordig steeds meer: vrouwen die helemaal gestopt zijn met hun haar te wassen. Dit is wel erg drastisch, maar te vaak je haar wassen is helemaal niet goed voor je haar. Het droogt hierdoor niet alleen sneller uit, maar wordt hierdoor ook weer sneller opnieuw vet. Het is aan te raden om je haar 2 tot 3 keer per week te wassen, afhankelijk van je haartype. Met krullend/kroeshaar hoef je het zelfs maar 1 keer per week te wassen! Neem goed te tijd om je haar te wassen en probeer er tijdens wasbeurten zo min mogelijk aan te zitten. Zo zorg je ervoor dat de aanmaak van talg geminimaliseerd wordt. Wordt je haar toch wat vetter tijdens de wasbeurten? Gebruik dan wat droogshampoo, zo kun je het wassen van je haar nog wat uitstellen.  Met deze tips kun je jouw haar zo goed mogelijk wassen en zorg je voor glanzende lokken! 

Bron Pexels – Lena Goncharova


Hoe vaak was jij je haar?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram