Hoe kies je een horloge dat bij je past!

Hoe kies je een horloge dat bij je past!

Sieraden zijn vaak de finishing touch om je outfit helemaal compleet te maken. Ik gebruik het dragen van sieraden vaak om mijn vrij basic outfit net wat stijlvoller te maken. Een horloge, een paar mooie oorbellen zijn daar ideaal voor.

Qua fashion ben ik namelijk vrij basic omdat ik zelf erg ben van neutrale kleuren en het liefst ook zo weinig mogelijk prints draag. Om vaak net wat extra te doen, om wat stijlvoller de dag door te komen zijn dan sieraden een perfecte optie. Een sieraad wat ik absoluut elke dag draag is een horloge. Voor mij echt een must om bij mij te hebben en ook qua uitstralingen vind ik horloges erg mooi. Maar de wereld van horloges is ontzettend groot en hoe weet je nu welke het beste bij je past? Ik geef je een paar tips!


Hoeveel wil je ervoor betalen?

Het is misschien wel het belangrijkste waar je aan moet denken als je van plan bent een horloge te kopen, hoeveel heb je ervoor over. De wondere wereld van horloges is namelijk ontzettend groot en zowel de merken ende prijsklasse variëren ook ontzettend. Wil je echt een investering doen dan kom je in de luxe merken. Zo heb je de prachtige Omega horloges van het Zwitserse merk dat bekend staat om haar mechanische exclusieve designs, de luxueuze franse Cartier horloges om u tegen te zeggen, Ebel & bijvoorbeeld Breitling. Merken met een prijskaartje maar tegelijk ook zeker een investering.


Bron Pexels – Mister Mister

Waar wil je je horloge voor gebruiken?

Ik ben iemand die elke dag een horloge draagt om natuurlijk op de hoogte te zijn van de tijd, maar ook als accessoire bij mijn outfit. Ik heb verschillende modellen klokjes liggen die ik kan combineren. Je hebt natuurlijk verschillende soorten horloges die ook passen bij je doeleinden. Doe je veel aan sport en wil je er meer mee dan alleen de tijd erop zien dan kom je terecht in de sporthorloges waarbij je ook verschillende dingen kunt meten. Wil je het meer als accessoire gebruiken, dan kun je meer kijken bij de wat ‘simpele’ design die tijdloos zijn en makkelijk te zijn om te combineren. Doe je veel werk buitenshuis bijvoorbeeld in de bouw, dan is een horloge die tegen een stootje kan wel een prima uitkomt. Meer kantoorwerk? Ga voor een mooie klok met details!


Kies een kleur die bij je past!

Qua sieraden matcht de kleur goud het meeste met mijn huid en daarom hou ik hier ook altijd rekening mee als ik accessoires koop. Naast de horlogekast is ook het horlogebandje van belang dat het goed qua kleur bij je past. Kijk een beetje wat je kledingstijl is en of het goed te combineren is. Ga je voor een stalen band of toch leder? Ik heb zelf 2 horloges met een gouden stalen band en 2 horloges met een lederen band in bruin en zwart. Beide kan ik mooi mee afwisselen en matchen met mijn kleding.


Kies de vorm en het formaat van de horlogekast

Mijn polsen zijn vrij dun en een grote kast erop zou totaal niet mooi staan. Het is dan ook belangrijk dat je eerst in het echt een paar modellen gaat passen om te kijken of het formaat en ook de vorm wel goed op je lichaam afstemt. Ik heb uiteindelijk een vrij subtiel vierkant klokje waar ik in de eerste instantie niet aan had gedacht maar door middel van het passen van verschillende formaten kwam ik toch uit bij deze.

Bron Pexels – Jess Bailey Designs

Draag jij graag een horloge?
Heb jij een favoriet merk horloge?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram