Hoe kies je de perfecte vloer voor jou?

Hoe kies je de perfecte vloer voor jou?

Bij het kiezen van een nieuwe vloer moet je met veel dingen rekening houden. Wil je hardhout of tapijt? PVC of laminaat? De opties zijn eindeloos! In dit artikel geef ik je tips voor het kiezen van de perfecte vloer voor je huis.

Want wil je wel een keer wat anders maar zie je door alle mooie vloeren het bos niet meer. Dan kunnen de volgende tips je vast en zeker een beetje op weg helpen naar je juiste keuze.


Bepaal je budget!

Het eerste waar je aan moet denken bij het kiezen van een nieuwe vloer is je budget. Hoeveel kun je je veroorloven te besteden aan materialen en installatie? Afhankelijk van je budget moet je misschien een compromis sluiten voor je droomvloer. Daarom is het belangrijk om een budget vast te stellen voordat je gaat rondkijken. Je kunt online alvast een hele hoop informatie halen van verschillende vloeren en de prijsklasse bijvoorbeeld als je gaat voor een Floorinq vloer die de beste kwaliteit pvc vloeren heeft en een ruim assortiment waar vast en zeker iets voor je tussen zit!


Wat is je levensstijl?

Je levensstijl is een andere belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van een nieuwe vloer. Als je bijvoorbeeld huisdieren of jonge kinderen hebt, wil je een vloer kiezen die bestand is tegen morsen en vlekken. Tapijt is dan misschien niet de beste optie voor je. Aan de andere kant, als je allergisch bent voor stof, kun je beter geen hardhouten vloer kiezen. Een populaire keuze is een PVC vloer wat duurzaam is, slijtvast, overal is te leggen en ook nog is in alle wensen verkrijgbaar is. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige visgraat!


Bron Pexels –  Marcus Aurelius

De grootte van de kamer

De grootte van de kamer is ook een belangrijke overweging bij het kiezen van een nieuwe vloer. Als het een grote kamer is, wil je misschien een gedurfder patroon of ontwerp kiezen. Als het echter een kleine kamer is, kun je beter iets eenvoudigers kiezen om de ruimte niet te overweldigen.


Je kleurenschema

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een nieuwe vloer is je bestaande kleurenschema. Welke kleuren zitten er in je muren en meubels? Je zult een vloer willen kiezen die je bestaande kleurenschema aanvult en er niet mee botst.

Vaak kun je een gratis staaltje aanvragen van de vloer die je op het oog hebt, zo kun je thuis alvast goed kijken of het match met de rest!


Bron Pexels –  MART PRODUCTION

Je persoonlijke stijl

Je persoonlijke stijl is ook een belangrijke overweging bij het kiezen van een nieuwe vloer. Geef je de voorkeur aan iets traditioneels of iets moderners? Iets strak en eenvoudig of iets met patronen en dessins? Er zijn eindeloze mogelijkheden als het om stijl gaat, dus kies iets dat je eigen persoonlijke smaak weerspiegelt

Het onderhoud

Denk bij het kiezen van een nieuwe vloer tenslotte ook aan het onderhoud. Hoeveel tijd en moeite ben je bereid om de vloer schoon te houden en er op zijn best uit te laten zien? Hardhouten vloeren moeten bijvoorbeeld regelmatig worden geveegd en gedweild, maar ze kunnen gemakkelijk beschadigd raken als ze niet goed worden onderhouden. Tapijtvloeren moeten worden gestofzuigd, maar ze zijn vergevingsgezinder als ze niet elke dag worden schoongemaakt. PVC vloeren zijn heel gemakkelijk te onderhouden omdat ze alleen regelmatig geveegd en af en toe gedweild hoeven te worden. Laminaatvloeren zijn ook gemakkelijk te onderhouden, maar ze zijn niet zo duurzaam als andere opties.


Bron Pexels – cottonbro Studio

Wat voor type vloer heb jij in je woning?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram