Hoe ik mijn wenkbrauwen bijwerk met MUA & tips!

Hoe ik mijn wenkbrauwen bijwerk met MUA & tips!

muawenkbrauw1Mijn wenkbrauwen vragen de meeste aandacht tijdens het make-uppen. Zoals je waarschijnlijk op foto’s hebt kunnen zien zijn mijn wenkbrauwen namelijk ontzettend dik, donker en stug. Ik ben er zelf heel erg blij mee dat ik volle wenkbrauwen heb, maar het is soms een hele klus om ze in model te brengen!

Ik kocht bij MUA een Eyebrow Kit, voorheen gebruikte ik altijd het kitje van Catrice, maar het was wel tijd voor iets nieuws. Dit kitje van MUA is voorzien van 4 vakjes met producten om je wenkbrauwen Ready to GO te maken. Benieuwd hoe ik het aanpak? Kijk verder!

muawenkbrauw2Mijn wenkbrauwen zijn al erg vol en donker van zichzelf waardoor ik niet veel product nodig heb om ze helemaal in te kleuren. Alleen in het begin van mijn wenkbrauw en op het eind heeft een beetje poeder nodig. Op de achterkant van het kitje staat nog uitgelegd waarvoor je de producten in het kitje kunt gebruiken mocht je voor het eerst ermee aan de slag gaan.

muawenkbrauw3Mijn wenkbrauw kleur is heeeeeeeeeeeel donkerbruin en ik gebruik daarom ook de donkerste bruine kleur die in het kitje zit. Hij is nog iets te licht eigenlijk maar omdat ik maar weinig nodig heb, valt het niet zo op. Voor de rest gebruik ik de huidskleur teint om onder mijn wenkbrauw wat aan te brengen en de gel om het in model te houden.

muawenkbrauw4 Stap 1:

Het eerste wat ik doe voor ik mijn wenkbrauwen ga kleuren is het uitborstelen ervan. Dit doe ik met een speciaal wenkbrauw borsteltje.

Stap 2:

Vervolgens pak ik een wenkbrauw kwast ( je kunt ook het kwastje in het kitje gebruiken maar een wat stevige, lange kwast vind ik zelf prettiger werken). Ik dip deze in de donkerste kleur en tik het even af zodat het overtollige poeder eraf gaat en niet op mijn gezicht komt.

Stap 3:

Ik begin bij het begin van mijn wenkbrauw, ik breng wat poeder aan, aan de onderkant van mijn wenkbrauw en vervolgens verzet ik het over de rest van mijn ‘begin’ wenkbrauw. Het middenstuk heeft eigenlijk niks nodig maar om het effect zo natuurlijk mogelijk te maken breng ik licht wat poeder aan over het middenstuk. Vervolgens dip ik de kwast weer in de poeder, tik het af en laat ik de natuurlijk afloop van mijn wenkbrauw aan het eind vullen met een beetje poeder.

Stap 4:

Als alle plekjes voorzien zijn en mijn wenkbrauw er wat gevormder uitziet is de volgende stap het uitborstelen. Zorg dat de poeder heel natuurlijk door je wenkbrauw loopt en niet dat het lijkt alsof het getekend is.

Stap 5:

Om je wenkbrauw de hele dag mooi te houden is het handig om er een wenkbrauw gel in te doen. Dit breng ik aan met het kleine kwast wat bij het kitje zit.

Hoe lopen de lijnen van je wenkbrauw?

Om te kijken hoe je het beste je wenkbrauwen kunt bijwerken kan je gebruik maken van een potlood of een kwast. Hou de kwast lang je neuvleugel en volg de lijnen zoals ik hieronder op de foto aangeef.

Lijn 1 loopt langs je binnenste ooghoek. Lijn 2 gaat langs de buitenkant van je iris en de laatste lijn 3 langs je buitenste ooghoek.

wenkbrauw2

wenkbrauwExtra tips:

Blijven je wenkbrauwen niet mooi in model en wil je extra stevigheid? Gebruik dan een klein beetje haarlak.
Breng een highlighter aan onder je wenkbrauw, dit geeft een extra effect
Weet je niet hoe je je wenkbrauwen moet epileren? Ga is langs een specialist voor advies.

muawenkrbauw7

Regelmatig ga ik naar de specialist om mijn wenkbrauwen te laten bijwerken zodat ik makkelijk de lijnen kan blijven volgen wat ik zelf erg prettig vind.

Wenkbrauwen zijn bij iedereen anders en iedereen heeft een eigen stijl. Het is daarom even zelf kijken wat het mooiste bij je zelf staat en natuurlijk expirementen en uitzoeken of het liefst met een potlood je wenkbrauwen wilt bijwerken of met een poeder.

Ik hoop dat jullie het een handig artikel vonden om te lezen!

Met wat voor producten werk jij je wenkbrauwen bij?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram