Het zit hem in de details!

Het zit hem in de details!

Als je net als ik gek bent op interieur dan ben je vast ook altijd aan het kijken hoe je in huis dingen kunt veranderen, anders neer kunt zeggen, opknappen en of er toch nog iets nieuws bij past. Ik vind bezoekjes brengen aan interieurwinkel namelijk heel leuk. Je haalt er altijd wel inspiratie weg wat je kunt doorvoeren in huis.

Nu heb ik vaker in mijn artikelen geschreven dat vrijwel alle projecten die ik had in mijn huis afgerond zijn. Toch blijven er altijd nog een aantal dingetjes liggen die ik ook graag nog wil aanpakken voor de finishing touch. Ik heb het dan o.a over het veranderen van de deurkrukken.


Een deurkruk is niet zomaar maar een deurkruk!

Een deurkruk is niet zomaar een deurkruk meer waarmee je je deuren kunt openen. Een deurkruk is namelijk een detail dat meedoet aan de rest van je interieur. Tegenwoordig heb je de wereld aan keuze zodat er voor iedere stijl wel een bijpassende deurkruk te vinden is. Beneden in mijn huis zijn vrijwel alle deurkrukken veranderd, het was een snelle keuze om dit aan te pakken omdat de klinken die er zaten allemaal mankementen hadden. Ik heb destijds vrij snel deurkrukken gekocht. Achteraf een beetje spijt want het is niet een goedkoop grapje en of ik er nu heel blij van ben geworden? Ik kijk toch graag naar de details en nu ik ontdekt hebt dat er zoveel meer keuze is als het gaat om dit element in huis waar je er toch een aantal van nodig hebt, ben ik verliefd geworden op de deurkrukken in messing. Ik vind messing prachtig en komt op verschillende plekken in mijn interieur terug. Als ik de details in huis wil aanpakken zou ik een messing deurkrukset zeker overwegen.


Bron Unsplash

Nog een detail wat heel veel doet in huis zijn plintjes. Eindelijk is de bovenverdieping in mijn huis voorzien van mooie hoge plinten. Het was het laatste klusjes wat bleef liggen en het bleef ook echt liggen. Ik vind dat plinten enorm veel doen met een ruimte. Je kunt wel je vloer afmaken met een simpele plakplint, maar als je er ook nog een combinatie van maakt met een hoge plint dan creëer je zo’n mooi effect in een ruimte. In mijn ogen dan ook een extra detail om naar te kijken als je iets in je huis wilt opknappen of wilt aanpakken.


Bron Unsplash

Geef je meubels een nieuwe look!

Vorige week schreef ik al dat ik veel in huis bezig ben geweest om spullen weg te doen. Ik heb een selectie Vorige week schreef ik al dat ik veel in huis bezig ben geweest om spullen weg te doen. Ik heb een selectie gemaakt wat naar de kringloop kon en wat rechtstreeks naar de stort gebracht kon worden. Er is een kastje geweest die mij de hele tijd liet twijfelen wat ik er nou mee moest. Qua formaat is die namelijk perfect maar hij was te suf, te saai en onaantrekkelijk. Ik heb een blik verf erbij gepakt en deze in dezelfde ‘Terra’ kleur geverfd als de muur. Het is ontzettend leuk geworden omdat het kastje helemaal in de muur opgaat. Het enige wat ik hier nog aan wil veranderen zijn de knopje. Deze zijn nu nog standaard rond maar ook dit wil ik tot in de details mooi maken en daarom wil ik er graag mooie messing knopjes voor kopen. Knopjes van kastjes kun je namelijk zelf super makkelijk vervangen en geeft een meubelstuk direct een andere uitstraling. Ik ben nog op zoek naar de knopjes maar ik denk nu al dat het messing met het terra kleurtje perfect gaan matchen!


En als laatste wat mij ook vaak opvalt zijn lampenkapjes. Ik kom wel is bij mensen thuis en dan denk ik bij mezelf ‘wat een suf lampenkapje’. Verlichting in huis maakt ontzettend veel sfeer en is net zo belangrijk als meubelstuk in huis als de verlichting uit staat. Met de verandering van een lampenkapje kan je een inrichting zo veel sfeer of een andere look geven. Het is een detail waar je wel extra tijd aan kunt besteden als het gaat om je inrichting. En ben je helemaal klaar met de lampenkapjes? Een lamp op zichzelf is al prachtig, leent de lamp ervoor om ook zonder kap te kunnen gebruiken, ga dan opzoek naar een mooie sfeervolle lamp. 


Bron Unsplash

En zo blijf je bezig met allerlei kleine maar vooral erg leuke aanpassingen die je in je interieur kunt doen!

Ben jij ook graag met interieur en je huis stylen bezig?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

1 Reactie

  1. chucky1012
    31 augustus 2021 / 07:43

    Zoveel leuke tips!
    Goed artikel.

    Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram