Het koesteren van je geliefde met een fysieke herinnering

Het koesteren van je geliefde met een fysieke herinnering

Het verliezen van een geliefde is een vreselijke gebeurtenis in het leven, maar de herinneringen aan onze geliefden leven voort in ons hart en onze gedachten. Toch is het voor velen een troost om iets tastbaars om zich heen te hebben om een herinnering levend te houden. Dit kan tegenwoordig op verschillende mooie manieren die ik je graag wil delen.

Bijvoorbeeld door middel van een herdenkingssieraad, zoals een hanger, ring of een armband. Een sieraad biedt een fysieke en symbolische manier om je geliefde dicht bij je te dragen. Met een kleine hoeveelheid van het as ingesloten in het sieraad, creëer je de aanwezigheid die je altijd bij je kan dragen.


Tegenwoordig heb je prachtige sieraden ter beschikking in zowel goud en zilver met mooie hangers eraan als zoals hartjes, ovalen of een kruis. Wat hierin natuurlijk erg belangrijk is, is dat de kwaliteit natuurlijk op en top is. De ashangers van Deashanger.nl zijn vervaardigd uit 14 karaat goud, een van de meest waardevolle en duurzame metalen. Dit zorgt niet alleen voor een luxueuze uitstraling, maar staat ook garant voor een sieraad dat generaties lang meegaat. Je wilt het sieraad natuurlijk zonder zorgen dragen dat het niet beschadigd of kapot gaat.

Bron Pexels –  Mariam Antadze

Nog een manier wat naast een ashanger vaak gedaan wordt is het zetten van een tattoo met daarbij een bepaald beeldmerk dat een herinnering geeft aan je dierbare. Een tattoo is een intiem en blijvend eerbetoon. Elke keer dat je naar je tattoo kijkt, voel je hun aanwezigheid en liefde. Soms is een sierlijk symbool of een letter al genoeg om iets moois bij je te dragen.


Een urn is een mooi gedenkbeeld die een serene en rustgevende manier is om as in te bewaren. Een urn kun je natuurlijk plaatsen op een mooie plek in huis om je geliefde dichtbij je te hebben. Tegenwoordig heb je prachtige urnen die bij je situatie passen. Eenvoudig, gedetailleerd of een ware kunstwerk in de vorm van een vlinder of traan er is veel mogelijk waardoor je het zo persoonlijk en fijn mogelijk kunt maken.

Bron Pexels – Lina Kivaka

Niet alleen voor mensen maar ook wanneer je je geliefde huisdier bent verloren is een gedenksieraad met een ashanger een prachtige optie om te doen. Het afscheid nemen van je huisdier is ook een vreselijk moment en een klein beetje as van je huisdier in een mooie bedel kan dan wat troost geven. Wat ik zelf ook een heel mooi vind is het planten van een bloem, struik of boom ter ere van je huisdier om hun nalatenschap voort te zetten. Elk voorjaar zal er weer nieuw leven zijn dat hun herinnering levend houdt. Kies een plant die hen symboliseert, of een die hun favoriete kleur weerspiegelt.


Afscheid nemen is het moeilijkste onderdeel van het leven en door dit soort kleine dingetjes kun je toch je geliefde op een mooie passende manier dichtbij je dragen en dat idee geeft vaak een klein beetje rust.

Bron Pexels –  Sebastian Voortman


Had jij al eens gehoord van een gedenksieraad?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram