Het is tijd om je tuin aan te pakken!

Het is tijd om je tuin aan te pakken!

Ondanks dat het nog niet heel lekker zonnig weer is, is het toch wel tijd om je tuin of balkon helemaal tip top in orde te maken voor het zomerse zonnetje pas echt doorbreekt. Tijd om alle onkruid uit je tuin te verwijderen, je tuinset weer af te stoffen en het gras weer te maaien!

Ik kijk er ieder jaar weer naar uit om lekker buiten te zitten en te genieten van het zonnetje en de tuin. Ik heb niet echt een duidelijk plan in mijn tuin, als het maar vol staat met leuke plantjes zodat het insecten aantrekt en dat ik er lekker kan genieten met vrienden en een lekker bakje koffie!


Bron Unsplash

Maar hoe pak je het nou aan, waar begin je om je tuin helemaal in orde te maken en hoe maak je het weer gezellig. Met deze tips wordt het weer een stukje makkelijker.

Heb jezelf niet zulke groene vingers, dan is het natuurlijk handig om je tuin zo in te richten dat je zo min mogelijk onderhoud hebt. Een van die oplossingen daarvoor is natuurlijk je tuin voorzien van kunstgras. Kunstgras zorgt ervoor dat je natuurlijk wel een stukje groen achter je huis hebt liggen, maar met de grasmaaier in de weer en met een knipschaar de kantjes bij langs is dan niet nodig. Ben je bang dat het te ‘nep’ lijkt? Tegenwoordig heb je veel soorten op kunstgras gebied en komt het heel erg in de buurt van echt natuurlijk gras, bijvoorbeeld bij Kunstgrasnet.nl waar je de keuze hebt uit verschillende types. Je kunt daar zelfs een gratis box aanvragen met kunstgras staaltjes om te kijken wat je het meest aanspreekt. Hoe handig is dat?

Bron Unsplash

Wil je wel wat fleurige bloemen in de tuin dan hoef je er niet perse voor je kiezen om ze in de grond te doen, wil je minder onderhoud verlengen dan is het prima om planten te plaatsen in potten. Het is leuk om meerdere potten in verschillende hoogtes bij elkaar te plaatsen voor het mooiste effect. Leuk om hiermee te decoreren op je balkon of terras. Verschillende planten en bloemen bij elkaar maken het geheel als een plaatje.

Bron Unsplash

Decoratie shoppen vind ik heerlijk om te doen. Maar je hoeft natuurlijk niet alleen je huis van binnen in te richten. Ook voor de tuin kun je er lekker op los gaan en mooie items scoren. Wil je het geheel wat gezelliger aankleden dan zijn buitenkleden helemaal hot. Op zoek naar een lekkere loungeset, maar heb je niet al te veel geld daarvoor klaarliggen? Dan moet je je is gaan verdiepen in tuinset van pallets. Dit is een goedkope maar hele leuke manier om in je tuin of balkon een leuk zitplekje te toveren, en het leuke is, je kunt het ook nog zelf gaan maken. Nog een paar leuke led lampjes ophangen die zich opladen door de zon, en je tuin is helemaal ready!


Bron Unsplash

Heb jij een tuin of balkon?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram