Het hele jaar door genieten van je tuin!

Het hele jaar door genieten van je tuin!

De herfst is begonnen en stiekem keek ik daar toch weer naar uit. Ik vind de herfst namelijk een ontzettende gezellige tijd waarin je het in huis lekker cosy kunt maken en ook als je onderweg bent weer extra kunt verlangen om weer lekker naar huis te gaan. Kaarsjes aan, lekkere zachte dekentjes op de bank, geurkaarsen die je huis doen ruiken naar een warme bakkerij en noem maar op.

Het enige nadeel wat de herfst met zich mee brengt is dat wanneer het regent je niet even lekker buiten kunt zijn. Ik ben graag buiten in de tuin en straks wanneer alles weer prachtig aan het verkleuren is en het herfstzonnetje zich laat zien geniet ik al helemaal. Maar binnen zitten wanneer het buiten regent geeft mij ook altijd een heel ontspannen gevoel, ik pak dan meestal een lekker kopje koffie en een boek en kan heerlijk ontspannen.


Een van de dromen die ik heb is dat je het hele jaar door kunt genieten van zowel binnen als buiten. Ik heb in mijn woonkamer grote ramen gericht naar mijn tuin maar hoe heerlijk is het als je buiten met binnen betrekt en kunt genieten van ieder seizoen. Een van die dromen is dan ook een tuinkamer. Je ziet wel is van die huizen met een prachtige moderne veranda aan huis die in de zomer helemaal omgetoverd wordt tot een heerlijke ruimte waar je tot in late uurtjes kunt genieten van buiten en zodra het weer omslaat weer omtovert tot een prachtige dichte tuinkamer waar je lekker warm binnen zit maar toch het gevoel hebt dat je buiten zit.

Zelf kan ik echt zonder gekheid uren wegdromen bij tuinkamer inspiratie om alvast te fantaseren hoe mijn tuinkamer eruit gaat zien. Met grote glazen deuren om in de zomer helemaal open te gooien, perfecte verlichting om sfeer te maken, een haard om de winterse maanden te verwarmen, een grote eettafel waar je heerlijk lang kunt tafelen en aan kunt werken, natuurlijk een cosy loungeset, kleden, decoratie en noem maar op.


Bron Unsplash – @anniespratt

Nu is tuinkamer een droom die niet 1 2 3 te realiseren valt maar je kunt natuurlijk ook op andere manieren extra lang van buiten en je tuin genieten, bijvoorbeeld met een mooie veranda en een heerlijke haard. Of een mooie houten overkapping met doeken die met ‘lekker’ herfstweer dienen als dak. Je kunt het dan natuurlijk op allerlei manieren gezellig aankleden zoals lampjes en kleden. Let er dan natuurlijk wel op dat het weersbestendig is, aangezien het Nederlandse herfstweer ook in een keer weer kan omslaan. Een vuurkorf is ook een leuke budget aanrader als je lekker lang buiten wilt blijven, het geeft dan natuurlijk de heerlijke warmte die je nodig bent, het is ook nog is heel romantisch!

Bron Unsplash – Jonathan Borba

Geniet jij ook graag lekker lang van buiten?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram