Heeft iedereen een opstalverzekering nodig?

Heeft iedereen een opstalverzekering nodig?

Een mens loopt in diens leven vele risico’s. Dat is onderdeel van het leven en het hoeft ook niet direct een gevaar op te leveren. Toch zijn er risico’s die je niet zou hoeven lopen. Neem bijvoorbeeld je woonsituatie. Heb jij de juiste verzekeringen afgesloten? Heb je geen woonverzekering, dan loop je het risico dat je opgelopen schade zelf moet afhandelen.

Dat kan heel veel geld kosten en het kan je zelfs diep in de schulden werken. Had je een woonverzekering afgesloten, dan kon je een beroep doen op je verzekering om de opgelopen schade te herstellen. Dit maakt gelijk duidelijk waarom een woonverzekering belangrijk is. Misschien heb je een idee van welke verzekeringen er zijn en ken je de termen ‘inboedelverzekering’ en ‘opstalverzekering’. Wat veel mensen echter niet weten, is dat het afhankelijk is van jouw situatie welke je precies nodig hebt.


Een woonverzekering op maat samenstellen

Je plukt pas de vruchten van een verzekering wanneer je deze zo goed mogelijk kunt afstemmen op jouw persoonlijke situatie. Of je bijvoorbeeld een opstalverzekering voor je huis nodig hebt, hangt af van wie de eigenaar van dit pand is. Huur je een huis, dan ben jij niet verantwoordelijk voor de opstalverzekering. Heb je het huis echter gekocht, dan moet je wel een opstalverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt namelijk de onkosten wanneer je schade opgelopen hebt aan het pand zelf. Een verzekeraar spreekt vaak over de ‘totale structuur’ van je woning. Anders dan veel mensen denken, vallen hier dus bijvoorbeeld ook je zonnepanelen onder en hetzelfde geldt voor de laadpaal voor je elektrische auto. Wat deze verzekering echter niet dekt, zijn de kosten die gemaakt moeten worden om schade aan je inboedel te vergoeden. Dat is daarmee ook gelijk de reden waarom je een inboedelverzekering nodig hebt.

Bron Pexels – Leah Newhouse


Neem altijd een inboedelverzekering

Als je een verzekering altijd nodig hebt, dan is het wel de inboedelverzekering. Deze polis komt eigenlijk altijd van pas. Je kunt hiermee schade afhandelen die ontstaan is als gevolg van een klein incident, maar ook grote ongelukken zoals bijvoorbeeld een woningbrand. Heb je schade, dan kun je je verzekeraar contacteren die zal kijken hoe jij het beste geholpen kunt worden. Wist je dat een inboedelverzekering ook gebruikt kan worden om vervangende woonruimte te betalen? Ook goed om te weten, is dat je je inboedelverzekering ook kunt aanboren wanneer je het slachtoffer bent geworden van cybercrime. Je ziet het: een goede woonverzekering biedt dekking in tal van situaties waarmee het vangnet wordt dat je nodig hebt als je in de problemen bent geraakt.

Verzeker jezelf van gemoedsrust

Als je hard voor je woning hebt gewerkt, is het belangrijk dat je deze ook goed verzekerd. Dit kun je eenvoudig doen met een goed pakket woonverzekeringen. Sluit daarom vandaag nog het pakket af dat het beste aansluit bij jouw situatie. Bij de meeste verzekeraars kun je ook nog eens profiteren van een mooie pakketkorting wanneer je meerdere polissen tegelijkertijd afsluit. Zo is niet alleen je woning verzekerd, maar ook je gemoedsrust.

Bron Pexels – Jeffrey Czum


Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram