Handige tips voor een ‘gezonder’ leefomgeving in het najaar!

Handige tips voor een ‘gezonder’ leefomgeving in het najaar!

Het wordt weer kouder en we gaan naar binnen. De verwarming gaat weer aan en ook het raam blijft weer vaker dicht zitten. Tijd om daarom je huis wel zo aangenaam en gezond in te richten dat het binnen zitten niet zo slecht voor je is!

Er spelen namelijk allerlei factoren meer in huis. Zelf ben ik echt een koukleum en ben ik snel geneigd om de verwarming in huis wat hoger te doen, hierdoor merk ik dat mijn huis ontzettend droog wordt. En juist s’avonds wil ik zoveel mogelijk frisse lucht voelen, want wanneer ik geen raam open heb, slaap ik een stuk slechter en heb ik s’ochtends sneller last van hoofdpijn. Om daarom je leefomgeving wat te verbeteren heb ik wat tips voor je bij elkaar gezocht. Kijk mee!


Luchtzuiverende kamerplanten

NU ben ik natuurlijk gek op planten en daarom vind ik het idee om luchtzuiverende kamerplanten in huis te hebben staan ook echt een goed idee. Planten zorgen niet alleen voor gezelligheid, een mooie inrichting, je hebt ook verschillende planten die de lucht zuiveren en van zuurstof voorzien. Een goed excuus om zo’n plant aan te schaffen en in je slaapkamer te zetten.

Een aantal van deze luchtzuiverende planten zijn:

  • Lepelplant
  • Calathea
  • Krulvaren
  • Sansevieria
  • Goudpalm
@chrisleeiam

De’Longhi luchtontvochtiger

In onze lucht zit altijd een bepaald hoeveelheid vocht. Wanneer er niet goed geventileerd kan worden (wat veel gebeurt met kouder weer), kan deze lucht te vochtig zijn en dit kan problemen met zich mee brengen. Teveel vocht is voor je woning natuurlijk niet bepaald handig, denk aan schimmel, rottende kozijnen en een onaangename geur. Ook voor je gezondheid kan een te hoog aan luchtvochtigheid zorgen voor astma en allergische lachen. Een luchtontvochtiger zorgt ervoor dat het de luchtvochtigheid verlaagt!


Doe wat vaker de kachel uit en trek een dikke trui aan!

Zoals ik in het begin al zei is het zo heerlijk om zodra het kouder wordt, de kachel weer een stukje hoger te zetten. Ik betrap mij er op dat ik het snel doe.

Toch. kan je er beter voor kiezen om een dikke trui aan te doen i.p.v de kachel hoger. Want te vochtig in huis is niet goed, maar heb je alles potdicht zitten dan kan een ruimte ook snel kurkdroog worden en dat heeft veel effect op je huid, je neus en je ogen. Wanneer door de droogte je neus slijmvliezen uitdrogen ben je een stuk vatbaarder voor infecties!

@rocknwool

Ga erop uit!

Er is niks zo heerlijk om lekker met het koude weer het bos in te gaan en een heerlijke wandeling te maken. Pak je goed in en zoek een mooie wandelroute. Pak die vitamine D uit de laatste zonnestralen en snuif die heerlijke gezonde lucht op!


Heb jij nog een handige tip voor een gezonde leefomgeving in het najaar?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

1 Reactie

  1. 15 november 2019 / 11:09

    Wat een fijne inspiratie weer, ik wil ook nog in onze kamer een plant gaan neerzetten!

    Fijn weekend alvast Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram