Handige tips om jouw sieraden langer mooi te houden

Handige tips om jouw sieraden langer mooi te houden

Sieraden zijn ons vaak erg dierbaar. Niet alleen omdat we houden van wat ze uitstralen, maar ook omdat hier vaak dierbare herinneringen aan verbonden zijn. Bijvoorbeeld die ene ring die je van je grootmoeder kreeg, de ketting die je kreeg toen je een jaar samen was met je partner of dat ene erfstuk dat je zo graag draagt. Sieraden zijn niet alleen mooi, maar ook vaak sentimenteel. Daarom wil je er zeker van zijn dat deze mooi blijven. Helaas is dit niet altijd even vanzelfsprekend. Zeker niet wanneer ze veelvuldig en in alle omstandigheden gedragen worden. 

Gelukkig zijn er ook manieren waarop je jouw sieraden langer mooi kunt houden en op de juiste manier kunt onderhouden. In dit artikel bespreken we de meest gebruikte tips. 


Breng je sieraad naar een juwelier 


Heb je een juwelier in Wijchen gevonden? Dan is het slim om hier je kapotte of vervuilde sieraad heen te brengen. Juweliers hebben als geen ander verstand van het onderhouden en opknappen van sieraden. Als je dus echt geen idee hebt hoe je dit moet aanpakken of als je eigenlijk de hoop al hebt opgegeven, dan is het slim om een deskundige in te schakelen. 

Ga ook zeker niet aan de slag met allerlei hulpmiddeltjes die je online kunt vinden. Soms worden er zelfs zeer agressieve middelen gebruikt om juwelen te reinigen. Het risico bestaat dat je hier alleen maar meer schade mee veroorzaakt. Kom je er dus niet uit of wil je je hier simpelweg niet aan wagen? Laat het dan over aan een specialist. De juwelier kan je direct van advies voorzien en waar nodig het juweel even in beslag nemen om grondig te reinigen, aan te passen of te repareren. Dan weet je zeker dat het op de juiste manier wordt gedaan.

Bron Pexels –  jasmin chew


Gebruik je gezonde verstand


Dit is misschien wel de belangrijkste tip die we kunnen geven en stiekem misschien ook wel een open deur. Maar gebruik alsjeblieft je gezonde verstand bij het dragen van dierbare juwelen van sentimentele waarde. Het is belangrijk dat je hier echt zuinig op bent. Als je het sieraad in werkelijk alle omstandigheden draagt, bestaat nou eenmaal het risico dat deze schade oploopt. Als je hem langer mooi wilt houden, is het dan ook goed om overwegingen te maken en kritischer te denken. Is het bijvoorbeeld wel echt slim om je sieraden om te houden tijdens het klussen of verbouwen? Moet je deze wel dragen tijdens het sporten of zwemmen? Door je gezonde verstand te gebruiken, vermijd je al snel zeer grote risicofactoren. Voorkomen is immers beter dan genezen. 


Berg je juwelen voor het slapengaan veilig op

Het is verstandig om je juwelen elke avond voor het slapengaan af te doen. Je moet er immers niet aan denken dat je ketting breekt doordat deze bijvoorbeeld vast komt te zitten. Investeer daarom in een fijne en veilige plek om je juwelen op te bergen. Zo weet je zeker dat ze mooi blijven.

Bron Pexels – Adrienne Andersen


Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram