
Halloween is in het vooruitzicht en daarom ben ik weer de keuken in gedoken en heb ik een heerlijk Halloween koekjes recept om te bakken. Speciale Halloween skelet poppetjes!
Oke, de schoonheids prijs zullen ze nooit winnen, mijn decoratie skills zijn nou eenmaal (nog niet) zo goed. Maar de smaak en het idee is wel gelukt. Ook zin om zulke heerlijke griezelige koekjes te bakken? Kijk mee!
Er zijn 10000 manieren om koekjes te bakken. Ik maak mijn zanddeeg (Sablés) altijd met het recept uit het ‘Tarte Tatin’ kookboek!
Ingrediënten Halloween koekjes recept
Wat heb je nodig (de koekjes):
- 125g koude boter in blokjes
- 125g fijne kristalsuiker
- 250g bloem
- snufje zout
- 1 ei losgeklopt
- vanillesuiker of kaneel naar wens
- cacaopoeder
- uitsteekvormpje peperkoekmannetje
- mixer
- bakpapier
Wat heb je nodig (glazuur):
- 1 eetlepel water
- 100g poedersuiker
- spuitzak
Halloween recept skelet koekjes bakken
Aan de slag:
? Als eerste is het tijd om de oven voor te verwarmen op 180 graden.
? Pak een mengkom en doe daar de boter, suiker, bloem en het zout in en meng dit tot een fijn mengsel. Ik gebruik hiervoor mijn KitchenAid maar met de hand door het door je vingers te wrijven kun je ook makkelijk het deeg maken. Vervolgens klop je het ei los en voeg je toe aan het deeg. Voor deze skelet koekjes willen we een bruin deeg en daarom voeg ik er 2 grote eetlepels cacao toe. Als laatste kun je er voor kiezen om nog een smaakmaker toe te voegen. Ik heb gekozen voor een klein beetje vanillepoeder.
? Wanneer het deeg een geheel is geworden is het handig deze even af te laten koelen in de koelkast. Ik heb nooit zoveel zin om te wachten en daarom pak ik het er na een half uurtje weer bij.
? Tijd om het deeg uit te rollen en dit doe je gemakkelijk met 2 bakpapiertjes. Leg 1 bakpapier op het aanrecht en leg vervolgens het deeg erop. Pak weer een stuk bakpapier en vervolgens rol je met de deegroller over het bakpapier en dus ook het deeg. Hierdoor plakt het deeg niet aan de roller en behoud je ook de beste smaak zonder gebruik te maken van extra bloem.
? Wanneer je een mooie gelijke dikte hebt van 5 mm is het tijd om het vormpje erbij te pakken en zoveel koekjes uit te steken.
? Leg alle koekjes op de bakplaat en zodra de oven is voorverwarmd plaats je hem voor 12 tot 15 minuten in de oven. Halloween koekjes recept
? Als de koekjes eenmaal gebakken zijn is het belangrijk ze goed af te laten koelen. Maak ondertussen het glazuur door het poedersuiker te mengen met 1 eetlepel water. Doe dit altijd een beetje op gevoel.
? Doe het glazuur in een spuitzak en zodra de koekjes zijn afgekoeld kun je ze decoreren. Het idee is natuurlijk om er skelet poppetjes van de maken, maak streepjes, botjes en laat je creatieve brein het werk doen.
Eetsmakkelijk!
Oh die zien er heerlijk uit zeg.. Ik baal altijd dat mijn koekjes erg uitlopen in m’n oven, dus dan is de hele vorm verdwenen. ? Misschien maar eens dit recept proberen, anders ligt het aan m’n oven. Ik vind ze echt keileuk, trouwens! Ga ik zeker eens maken!
Dit recept is ook al zo creatief, super leuk!
Zien er heerlijk griezelig uit.
Liefs X
Wat zijn ze schattig! Super leuk om een keer te maken 😀
Ik zag deze ook bij Zoella voorbij komen en vond ze gelijk zo schattig dat ik het receptje heb opgeslagen. Deze zien er ook fantastisch uit zeg! 🙂
ze zijn zooo cute 😀
Wat een super leuke koekjes!