Haal alles uit de kast voor de perfecte tuin!

Haal alles uit de kast voor de perfecte tuin!

Storm Eunice had helaas schade toegebracht aan mijn tuin en heeft ervoor gezorgd dat ik en mijn buurman een nieuwe schutting moesten plaatsen. Nu was ik niet de makkelijkste als het gaat om keuzes maken omdat ik niet fan ben van de ‘standaard’ houten schutting dus het werd wel even een zoektocht.

Omdat de oude schutting helemaal beplant was met klimop wou ik het liefst iets zo natuurlijks mogelijk terug. En dat is gelukt! We hebben nu een prachtige wilgentenen schutting geplaatst en dat oogt heel landelijk en natuurlijk. Het was wel een vreselijke klusje om te doen, maar het resultaat is fijn! Ik ben dan ook al weer erg druk geweest in de tuin en dat heeft ervoor gezorgd dat ik nieuwe plannen heb hoe ik graag komend voorjaar/zomer erbij wil zitten. Want nu de schutting er staat wil ik dat de rest ook tot in de puntjes goed is!


Bron Unsplash – @mganeolsen

Extra loungestoel!

Ik heb een heerlijke loungeset in mijn tuin staan waar je heerlijk op kunt genieten met het lekkere weer maar met slecht weer liggen de kussens binnen en kun je er niet fijn opzitten omdat het veel te diep en te laag is. Als extra heb ik een gevlochten stoeltje erbij staan en dat is ideaal. Ik merk wanneer je geen zin hebt om alle kussens heen en weer te slepen omdat het zonnetje maar even schijnt, dat zo’n stoeltje extra naast de loungeset de perfecte oplossing is. Maar dat is er maar één en het komt ook genoeg keren voor dat je met ze 2en even een bakje koffie drinkt in de tuin. Daarom wil ik nog heel graag een extra stoel erbij waar je lekker in kunt zitten met of zonder kussen! 


Onder de parasol!

Mijn tuin ligt op het zuiden en mijn woonkamer bestaat vrijwel uit alleen maar ramen. Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien warmt mijn huis dan ook snel op. Ik heb gelukkig een mooi zonnescherm die ervoor zorgt dat het in de zomer niet te warm wordt, maar een extra parasol is ook echt een must in mijn tuin en geen overbodige luxe. Nu heb ik 2 jaar geleden een parasol gekocht alleen bleek dat meer een miskoop te zijn. Hij functioneert als parasol maar daar is ook alles mee gezegd. Hij wiebelt, staat scheef en is niet prettig in en uit elkaar te zetten. Een nieuwe parasol is dan ook echt een must deze zomer voor mij. En als je je een beetje gaat verdiepen in de wereld van parasols, dan ontdek je al snel hoeveel soorten er eigenlijk wel niet zijn. Waar ik op let is natuurlijk hoe hij eruit ziet, de grootte zodat hij het hele terras goed kan bedekken, dat de parasol ook een systeem heeft waardoor hij schuin kan, weerbestendig is en natuurlijk duurzaam zodat ik er lang plezier van ga hebben! Kortom een behoorlijk lijstje maar geen onmogelijk lijstje want ik ontdekte al dat er mooie parasols verkrijgbaar zijn. Zo heb je namelijk al de indrukwekkende Solero Palestro parasols in verschillende kleuren en maten en Solero Fratello met alles erop en eraan die ervoor zorgen dat je gedurende de hele zomer met genot op je terras kunt zitten. Naast dat het super functioneel is staat het ook nog is hartstikke chique zo’n exemplaar naast je huis.


Bron Unsplash – @imnidiadias

Een vloerkleed in de tuin!

Je kent het vast wel, je loopt met je blote voeten over een heet strand waarop je nauwelijks kunt staan. Nou zo’n situatie heb ik zelf ook in de tuin. Niet omdat ik een strand heb, maar omdat ik blijkbaar tegels heb liggen die super heet worden als de zon erop schijnt. Een oplossing is natuurlijk het hele terras voorzien van nieuwe tegels maar ik ontdekte vorig jaar ook de buitenkleden. En een buitenkleed werkt perfect. Het geeft niet alleen een hele gezellige uitstraling aan het terras, het is ook ideaal om gewoon met je voeten op te kunnen staan in de zomer. Dit jaar wil ik graag een iets groter kleed en eentje die kwalitatief wat beter is. Mijn vorige begon namelijk stukken los te laten wat vervolgens in de tuin terecht kwam en dat lijkt mij nou niet heel milieuvriendelijk! 


Bron Unsplash – @robinwersich

Heb jij nog wensen voor je tuin/balkon?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram