Genieten van een mooie tuin!

Genieten van een mooie tuin!

Het duurt nog eventjes maar we gaan weer de goede kant op. Het voorjaar komt elke dag weer een beetje dichtbij en wat kijk ik uit naar deze heerlijke tijd. de eerste warme zonnestralen die je weer gaat voelen en het moment dat je lekker de tuin in kunt gaan.

Als ik nu naar buiten kijk dan is mijn tuin een herfstige/winterparadijs. Ik heb lekker de natuur zijn gang laten gaan en overal waar je kijkt liggen blaadjes. Lekker om voor de vogeltjes in te ravotten. Zodra het nieuwe jaar begint en we geen koude temperaturen meer kunnen verachten dan wil ik mij weer volop richten op de tuin. Het is nou eenmaal een plek waar ik in het voorjaar en zomer graag ben. Mijn tuin ligt op het zuiden dus bij de eerste zonnestalen kan ik er al heerlijk genieten.


Bron Unsplash

Er zijn een aantal dingen die ik volgend jaar wil aanpassen in de tuin. Ik geef veel om planten en bloemen zodat het aantrekkelijk is voor vogels en insecten maar ik moet mezelf er ook niet in te kort doen. Ik heb op dit moment een grote mooie tuintafel van hout maar eigenlijk is deze in de loop der jaren wel een beetje verweerd en toe aan vervanging. Ik zou opnieuw een grote tuintafel willen waar ik lekker aan kan eten maar ook aan kan werken.

Wat ik in mijn hoofd heb is om mij toch weer te verdiepen in een moestuin. Dit heb ik een aantal jaar terug gehad, maar door de hoge temperaturen en te weinig tijd lukte het niet goed om deze te onderhouden. De moestuin was destijds te groot en vergde toch teveel tijd wat ik heel jammer vond. Ik zag al het moois groeien maar om er echt energie en tijd in te steken, dat ontbrak. Ik zou daarom opnieuw wel een moestuin willen creëren maar dan een stuk kleiner wat makkelijker te onthouden is en waar ik toch het een en ander in kan verbouwen.

Bron Unsplash

Bloemen en planten vind ik heel belangrijk in de tuin. Het zorgt er niet alleen voor dat je tuin echt een ’tuin’ gevoel geeft, het werkt ontspannen en is natuurlijk perfect om een steentje bij te dragen aan de natuurlijk. Ik heb mij vorig jaar verdiept in planten die goed zijn voor vogels en insecten en daar heb ik afgelopen voorjaar/zomer echt van kunnen genieten. Ik had de mooiste dieren in de tuin aan het rondvliegen en kruipen.

Ook daar wil ik mij verder in verdiepen en mee uitbreiden. Ik vind terracotta potten erg mooi en ik wil hiervan nog meer op het terras hebben met planten die goed zijn voor insecten! Met potten kun je een tuin/terras nog leuker aankleden, het is makkelijk te verplaatsen en je draagt weer je steentje bij aan meer groen!

Ook wanneer je geen grote tuin hebt of alleen een balkon hebt kun je ideaal aan het werk gaan met potten. Door gebruik van verschillende grootes kun je toch een soort ‘mini tuintje’ creëren.


Bron Unsplash

Kijk jij ook uit naar het voorjaar en lekker genieten in de tuin?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

1 Reactie

  1. 29 december 2020 / 21:54

    oef een heerlijk artikel en leuk dat je weer plannen hebt met een de moestuin. Dit heb ik laten verwateren toen we Ollie in huis kregen. Toen was alle focus op hem en ik kon niet eventjes het huis uit en hem alleen laten. Nu zou dat wel weer kunnen, maar de moestuin is helemaal glad en leeg. Wij willen ook in het voorjaar onze voor en achtertuin gaan aanpakken. Eerst een border maken aan de zijkant van onze nieuwe schutting die we hebben geplaatst. muurlampjes bevestigen voor een chique en sfeervol tintje. Een grote plant of boom planten in de hoek van onze tuin! en het gras weer helemaal netjes krijgen haha.. maar dat is met een hond lastig. In onze voortuin willen we een heg laten groeien van 180cm en daar willen we dan een loungebank gaan zetten, kacheltje en een leuke sfeer creëren met verschillende planten en bloemen! Ik kan niet wachten om de tuin meer aan te gaan pakken, de schuur en de achtermuur van het huis (onder de overkapping) hebben we al helemaal wit geverfd met een grijze border. Hierdoor oogt het al een stuk groter, frisser en netter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram