Zo krijg je een industriële uitstraling in je huis!

Zo krijg je een industriële uitstraling in je huis!

Nu schrijf ik vaak artikelen die helemaal naar mijn smaak en wensen zijn en die dan ook goed bij mij passen. Ook qua interieur richt ik het vooral op de kant die ik mooi vind maar natuurlijk, ‘smaken verschillen’.

Om die reden wil ik het vandaag even over een andere boeg gooien en een interieur artikel maken gericht op een industriële uitstraling. Iets wat niet echt direct bij mij past maar waarvan ik weet dat hier heel veel liefhebbers voor zijn. Kijk mee!


Een industriële look? Gebruik de juiste materialen!

Als je een stoere industriële look in je huis wilt dan kun je dit al heel snel realiseren door gebruik te maken van de juiste materialen. Een van de meest gebruikte materialen hiervoor is metaal. Metaal is natuurlijk stoer en ruw en door dit in je interieur terug te laten komen creëer je al heel snel een industriële look. Ook leer en beton zijn populairen materialen om te gebruiken. Alle 3 zijn ze behoorlijk ‘kil’ maar door ze op de juiste manier te combineren bijvoorbeeld met hout, stoffen en de juiste kleuren, maak je het geheel weer warm.

Bron – @enka80

Robuuste stoere meubels!

Meubels zijn natuurlijk de pronkstukken in huis en als je gaat voor een industriële look dan kan je dit zo voor mekaar krijgen met de juiste meubels.

Denk bijvoorbeeld aan grote eettafels van robuust hout en een gekruist metalen frame. Hoe gezellig is het om hier met je hele familie lang aan te tafelen? Of wat dacht je van een houten bar met industriele barkrukken en daarboven een eye-catcher van een lamp. Heerlijk om s’ochtends je op ontbijtje aan te eten.

Meubels zijn er in vele maten en soorten verkrijgbaar. Het leuke is om de materialen die een ‘industriële’ look uistraling met elkaar te combineren. Leer met metaal verwerkt in een bank of heerlijke stoel en bijvoorbeeld hout met metaal in een kast of tafel.

Wist je trouwens dat je met lampen al heel snel een industriële look kunt creëren? Tegenwoordig zijn er zoveel ‘grove’ lampen verkrijgbaar die oud lijken, verstopt zitten in een metalen frame of staan op beton. In combinatie met een mooie warme lichtbron maak je de stoere look juist weer helemaal gezellig. Of van die toffe hanglampen? Een setje bij elkaar geeft een hele warme maar toch stoere uitstraling.

Bron – @erol

Stoere’ decoratie? Je vind het in de kringloop!

Natuurlijk staan de winkels vol met perfecte decoratie voor in je industriële interieur maar wist je dat je de mooiste ‘vintage’ items tegenkomt in de kringloop?

Een antieke lamp, een metalen klok of zelf een robuuste tafel, je weet maar nooit wat je aantreft. Een bezoekje aan de kringloop is dan zeker de moeite waard.


Wat doe je met de muur?

Als ik denk aan een stoere inrichting dan denk ik aan een muur met baksteen en donkere kleuren. Heb je een prachtige bakstenen muur in je woonkamer dan heb je geluk, deze kun je namelijk prima schilderen in een donkere kleur en dat geeft toch een pittige uitstraling. Heb je gewoon strakke muren? Dan is er natuurlijk nog het behang die in zoveel verschillende varianten verkrijgbaar is. Van beton look tot baksteen, je kunt tegenwoordig alle kanten op en heb je in no time een stoere woonkamer!

Bron – @jessebowser

Wil je een combinatie van alles?

Wist je trouwens dat je een industrieel interieur heel goed kunt combineren met andere stijlen. Wil je een beetje van alles wat dan kan je best een beetje mix & matchen. Zoek een mooi evenwicht tussen de kleuren van een ‘stoere’ uitstraling met meer lichte kleuren en zachte materialen.


Wat vind jij van een industrieel interieur?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

3 Reacties

  1. 28 november 2019 / 13:30

    Heel gaaf, ik ben ook enorm blij dat wij hiervoor hebben gekozen.

  2. 26 november 2019 / 18:48

    Ik hou wel van een beetje industrieel in huis! Niet te veel, maar wat invloeden van dit stijltje vind ik leuk.

  3. 26 november 2019 / 12:18

    Oeh ik ben gek op een industrieel interieur! De betonnen muur vind ik echt heel gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram