Ga eens mountainbiken!

Ga eens mountainbiken!

Sporten is goed voor je. Het is leuk en het houdt je fit en gezond. Veel vrouwen doen daarom aan fitness, hardlopen, dans, tennis of een andere sport. Voor de vrouwen die van de buitenlucht houden en eens iets anders en spannenders willen proberen, is mountainbiken de ideale sport.

Fietsen op onverharde paden, lekker vies worden en genieten van de natuur. Test je behendigheid op de smalle paden! In recreatie- of wedstrijdverband, mountainbiken is voor iedereen. Er zijn in Nederland mountainbikepaden van veel verschillende niveaus en er is altijd wel een mooi parcours dichtbij. Dus heb je zin in wat sportiviteit, avontuur en natuur? Haal de sportvrouw in je naar boven en ga eens mountainbiken!

Routes
Door heel Nederland zijn veel routes voor beginners en gevorderden. De officiële routes zijn voorzien van het internationale mountainbike symbool. Deze symbolen geven ook de richting aan waarin gefietst moet worden, zo verdwaal je in ieder geval niet. Er zijn ongeveer 120 officiële routes. De meesten zijn te vinden in Drenthe, Limburg en Noord-Brabant. Voorbeelden van de zwaardere routes in Nederland zijn Schoorl en Bergherbos. Makkelijke routes zijn in Zeist en Soest. In de herfst en in de winter worden er altijd veel verschillende toertochten door het hele land georganiseerd. Hier doen elk jaar veel enthousiaste mountainbikers aan mee. Verder kun je als je echt goed wilt trainen ook rijden op een schema onder leiding van een outdoorgids.

Mountainbike huren
Op veel plaatsen kun je mountainbikes huren. Dit kan bijvoorbeeld bij fietsenwinkels, fietsverhuur of outdoorwinkels. Kijk trouwens ook eens naar mountainbikes van bikester.nl. Als je enthousiast bent over het mountainbiken en je wilt regelmatig gaan fietsen is het handiger om er zelf een te kopen. In fietsenwinkels kunnen ze het beste advies geven over welke mountainbike het geschiktst is voor welke vrouw.

Ben jij in om te gaan mountainbiken? Heb je het wel is gedaan?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram