Fotografie tips || Hoe ik mijn foto’s maak!

Fotografie tips || Hoe ik mijn foto’s maak!

Twee jaar geleden schreef ik voor het eerst een artikel waarin ik mijn fotografie tips deel met jullie. Ik kreeg er namelijk ontzettend vaak mailtje en lieve comments over dat mijn foto’s er zo mooi uitzagen en dat is natuurlijk heel tof om te horen.

Maar nog steeds stromen er dagelijks mailtjes mijn mailbox binnen en verschijnen er geweldige comments op de site. Tijd om daarom een nieuwe update te maken waarin ik mijn fotografie tips met jullie deel! Kijk mee!

tag

Foto’s maken vind ik namelijk onwijs leuk om te doen en ik ben altijd weer aan het kijken hoe ik een foto nog interessanter en aantrekkelijker kan maken. Helaas kan ik op dit moment nog niet zo veel fotograferen omdat de camera voor mijn pas geopereerde nek te zwaar is en omdat ik nog niet zo goed kan bukken. Langzaam moet ik dat weer opbouwen zodat ik straks weer lekker een paar uurtjes kan klikken.

foto2

Het materiaal dat ik gebruik:

♥ Nog steeds mijn Nikon D3100 spiegelreflexcamera
♥ De standaardlens van de Nikon
♥ De 50mm lens
♥ 1 Softbox van VidaXL

e9

Mijn setting:

Zoals je waarschijnlijk vaak terug ziet op mijn site is de setting vaak hetzelfde. Ik probeer namelijk de sfeer van mijn foto’s gelijk te houden zodat bezoekers mijn foto’s herkenen.  Ik fotografeer altijd op een tafeltje dat tussen twee ramen staat. Daarnaast gebruik ik mijn softbox voor nog meer licht.

Op mijn tafeltje ligt een groot wit dienblad en een hoop fleurige producten als decoratie. Alle items die erop staan vind ik prachtig en daardoor ook leuk om te laten zien op foto’s.  Ik verander eens in de zoveel tijd het tafeltje weer om er nieuwe items op te leggen en om het weer wat levender te maken.

Naast het tafeltje maak ik ook gebruik van een wit plaid op mijn bed. Hierdoor knallen de producten nog meer van je beeldscherm.

foto

Foto’s bewerken:

Ik bewerk de foto’s die ik maak in Photoshop waar ik vervolgens alleen de helderheid iets intenser maak. Het is maar een klein verschilletje omdat ik de foto’s al vrij licht maak en gebruik maak van de softbox maar toch blijft er altijd een grijzig gloed overheen. Door hem iets helderder te maken wordt het net wat mooier dan zonder. Voor de rest snijd ik de foto’s bij zodat ze op de blog kunnen en in sommige gevallen gebruik ik de ‘verscherping filter’ om een foto nog wat scherper te krijgen. Deze zit standaard in photoshop!

Daarnaast gebruik ik PicMonkey voor het maken van collage’s.

w3

De achtergrond

Omdat ik mijn foto’s sfeervol wil hebben zorg ik dat de achtergrond er fleurig uitziet. Als ik close-up foto’s maak zorg ik dat ik het product boven mijn tafeltje hou met op de achtergrond het dienblad vol decoratie. Als ik dan scherpstel op het product wordt de achtergrond wazig en creëer je een sfeervol effect.

Favoriete decoratie

Zoals ik al eerder zei en wat je ook goed kunt zien zijn mijn foto’s vaak gemaakt met een heleboel decoratie eromheen. Mijn favoriete decoratie op dit moment is:

Vaasje met gedroogde bloementjes
Vaasje met verse bloemen
Etagere van glas van de Action
Dubbelwandig fotolijstje van de Action

Op de eerste plaats gebruik ik graag mijn gedroogde bloemetjes en dat zie je veel terug op foto’s. Het effect wat ik hierdoor gebruik als ik scherpstel op een product vind ik prachtig. Ik noem het een soort van bokeh maar dan zonder lichtjes. Daarnaast wissel ik af met boeken, tijdschriften en andere make-up producten.

De (bekende) gedroogde bloementjes 

615

Rond de kerst geef ik mijn fotografie hoekje een extra make-over en voeg ik glitter, kerstlichtjes, kerstballen en glinsterde sterretjes toe om het een kerstsfeer te geven. Zodra die tijd voorbij is haal ik het weer weg en kies ik voor fleurige, frisse details!

Foto’s tijdens kerst 

foto3

Foto’s met een frisse en vrolijke uitstraling de rest van het jaar

e6

Zoals ik al vaker heb aangegeven vind ik het belangrijkste van het maken van foto’s dat je eigen creativiteit erin terug komt en dat je er zelf ook blij mee bent!

Extra tips!

Als laatste nog even een paar extra puntjes om op te letten:

Goed licht
Een plek waar je ruimte hebt zodat je van meerdere kanten kunt kijken wat het mooiste effect geeft.
Mooie ondergrond
Laat zien op de foto wat jij ook graag zou willen zien op foto’s
Gebruik je eigen creativiteit.
Probeer van alles uit! Oefenen, oefenen en nog meer oefenen!
 Speel met je setting en camera instellingen!

tag2

Bekijk ook mijn fotografie tips van 2 jaar terug voor nog meer info!

Als ik nog iets ben vergeten te vertellen en je wilt nog iets weten? Laat het achter in de comments! 

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram