Flormar – CC Cream

Flormar – CC Cream

flor1Je kon het al even in mijn unboxing video zien dat ik van Flormar een CC Cream mee naar huis kreeg om te proberen. Ik was zelf al heel benieuwd hierna want alle producten zagen er zo goed uit en het altijd maar de vraag of de kwaliteit dat ook is.

Ik ben ieder geval aan de slag gegaan om deze CC cream te testen en ik kan je nu al zeggen, hij is zeker verrassend!

flor2De CC Cream van Flormar is een CC Cream zoals we ze kennen. Een CC cream is een opvolger van de BB Cream en heeft een corrigerende werking ook wel Color Correcting Cream genoemd. De variant die ik mee naar huis kreeg is de CC04. Op het eerste gezicht dat ik aan het plaatje op de verpakking te zien dat deze niet met mijn huid zou matchen maar dat viel toch mee. Deze CC Cream zorgt ervoor dat probleem plekjes met onzuiverheden worden aangepakt en bevat ook nog is een SPF 15.

De CC Cream heeft een hele lijst met ingrediënten waaronder: Water, Alcohol, Siliconen, Parfum. Ook kom ik bovenaan de ingrediëntenlijst tegen Ethylhexyl methoxycinnamaat dat ook wel bekend staat als octyl methoxycinnamaat en Butylene Glycol.

Octyl Methoxycinnamate: Is heel slecht om tegen te komen. Het kan namelijk kankerverwekkend zijn, heeft invloed op de hormonen,veroorzaakt vaak huidirritatie en het kan een allergische reactie veroorzaken. (bron – mens-en-gezondheid.infonu.nl)

Butylene Glycol: is redelijk goed om in je dagelijkse verzorging te hebben omdat het goed vocht vasthoudt. Het kan alleen wel voor een verminderde werking van andere bevorderlijke stoffen zorgen.(bron- mens-en-gezondheid.infonu.nl) 

flor3De verpakking en de gehele uitstraling doet mij denken aan het merk L’Oreal, het ziet er allemaal erg goed uit en zeker aantrekkelijk om te proberen.

flor4Hieronder zie je het product. Zoals je kunt zien is hij vrij licht wat ideaal bij mijn huid gaat passen. De structuur voelt goed aan, niet de dik en benauwd maar zacht en luchtig.

flor5Hieronder zie je mijn gezicht met daarop een laagje CC Cream. Ik ben zelf heel enthousiast omdat het heel luchtig aanvoelt op mijn huid en toch zorgt voor een mooie egale dekking. Op dit moment heb ik erg last van roodheid op mijn gezicht en pukkeltjes, maar de CC Cream heeft het mooi kunnen wegwerken op een luchtige manier.

flor6

Het product heeft 2 kanten, het heeft een mooi effect op mijn huid en heeft een beschermende functie met een SPF, maar ook heeft dit product een paar ingrediënten die zeer slecht zijn voor de huid. Ik vind dat het belangrijk is dat je bewust bent wat je op je gezicht smeert en kijk goed wat het met je eigen huid doet en hoe die erop reageert. Ik zelf ervaar dit als een product met een mooie werking.

Helaas weet ik net als de lipstick de prijzen niet, ik schat dat de CC Cream producten rond de €8,- a €10,- liggen. Mocht je het weten, laat het zeker weten in de comments.

Wat vind jij van deze CC Cream? Gebruik je op dit moment een CC Cream?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram