FLAT LAY inspiratie + leuke extra’s voor bij je foto’s!

FLAT LAY inspiratie + leuke extra’s voor bij je foto’s!

Een van de leukste dingen aan bloggen vind ik het maken van foto’s en het bewonderen van andermans foto’s. Vooral de laatste tijd ben ik heel gefascineerd door Flat Lay foto’s die er altijd van top tot teen perfect uitzien en regelrecht een tijdschrift in kunnen. Ik kan er ieder geval ontzettend blij van worden om deze foto’s te zien.

Nu ben ik zelf nog niet echte Flat Lay foto’s aan het maken maar wil ik dat toch een beetje gaan doen. Ik vind het altijd al leuk om mijn blog foto’s mooi aan te kleden en te stylen maar bij een extra Flat Lay foto komt toch nog net wat meer styling bij kijken. Ieder geval om je ook een beetje sfeer te geven van deze nieuwe toffe hype heb ik wat prachtige inspiratie bij elkaar verzameld om met jullie te delen. Word jij ook zo blij en deze foto’s?

Bron – megbiram – bron

Bron thirteenthoughts – bron

Bron dizzybrunette3 – shaycochrane

Bron – Gemma Louise

Bron – cristinacolliBron


Leuke decoratie voor bij je FLAT LAY foto’s

 • Glitters/confetti
 • Bloemen (gipskruid)
 • Make-up tools (bijvoorbeeld kwasten of wimperkruller)
 • Make-up producten
 • Marble ondergrond
 • Furry details
 • Leuke koffie/thee kopjes
 • Tijdschriften
 • Houten details
 • Lintjes
 • Schaaltjes
 • Mooie kledingstukken (kanten details)
 • Smaakvol eten (donuts, croissants, mooie verpakkingen)
 • Fashionable accessoires (zonnebril, tasjes of horloge)
 • Polaroid foto’s
 • Parfum flesjes
 • Mini ledlichtjes
 • Luxe merken
 • Mooie boeken

Bij een echte Flat Lay foto moet je goed letten op de ondergrond, deze moet eigenlijk zo clean mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een mooie marble ondergrond, een houten tabel of een furr kleedje. Je heb ieder geval vast in je huis wel een ondergrond liggen die hiervoor geschrikt is. Een gouden regel in het maken van Flat Lay foto’s is dat je goed moet letten om de ruimte tussen de producten. Flat Lay foto’s zijn altijd tot in de puntjes gestyled met mooie accessoires maar je moet voorkomen dat het niet een grote kermis wordt. Let erop dat er de juiste hoeveelheid ruimte tussen de producten ligt zodat het ondanks veel items toch overzichtelijk is en prettig is om naar te kijken!

Verder is het belangrijk om 1 thema te kiezen wat je op je Flat Lay foto wil laten zien en in een kleuren palette te blijven! Even geen inspiratie? Op Pinterest en Instagram heb je genoeg ideeën onder Flat Lay om zelf mee op verder te borduren!


Maak jij wel eens een Flat Lay foto?
Krijg jij ook z’n om een mooie Flat Lay te maken?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

8 Reacties

 1. 29 januari 2019 / 20:50

  Wat leuk, ik ben ook net begonnen met het maken van flatlay foto’s. Ik vind het best moeilijk nog, om de precieze verhouding te krijgen op een foto! Niet te druk, niet te leeg, juiste kleuren. Wat ik zelf al wel gemerkt heb is dat ik het het mooiste vind als alle hoeken gevuld zijn met iets, en in het midden duidelijk het product.
  De inspiratie die jij plaatst is wel een stuk drukker, maar wel erg mooi allemaal! En ook heel handig dat lijstje, dit artikel ga ik zeker even bookmarken voor als ik inspiratie nodig heb 🙂

 2. 28 januari 2019 / 16:40

  Ze zijn zo prachtig! Ik ben altijd fan van al die mooie foto’s. Zelf ben ik er iets minder goed in maar wil het wel vaker doen om te oefenen!

 3. 28 januari 2019 / 14:54

  Hele handige tips en wat een mooie foto’s heb je ook verzameld! Ik ben nog helemaal niet bezig met foto’s maken nu, maar dat is wel iets waar ik meer tijd aan wil gaan besteden. Wel al eens geprobeerd zo’n flat lay, maar dat resultaat viel me nog een beetje tegen, haha.

 4. 28 januari 2019 / 12:57

  Ik vind flatlays geweldig en probeer ze ook weleens te maken. Leuk om mee bezig te zijn!

 5. 25 februari 2018 / 17:11

  Flat lay foto’s zijn inderdaad echt heel mooi!

  Het leukste aan fotografie is dat je steeds beter wordt door het oefenen. Soms denk ik als ik een foto van de zijkant neem: dit is echt lelijk en dan bekijk ik later de foto en denk: wauw, vet goed gelukt haha!

  Tof artikel Laura.

  Liefs
  x

 6. Donna
  25 februari 2018 / 08:34

  Wauw! Ik vind flat lay foto’s ook zo tof eruit zien.
  Liefs, X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram