Extra leef- en werkruimte met een tuinhuis
!

Extra leef- en werkruimte met een tuinhuis
!

Wat de coronapandemie aangetoond heeft is dat de eigen woning goud waard is. We zijn het gehele jaar gedwongen om zoveel mogelijk in huis te blijven.

Er is zelfs een periode geweest dat de scholen dicht gingen en de kinderen online zo goed als mogelijk les kregen. In plaats van naar kantoor zijn we thuis gaan werken.


Meer activiteiten thuis

Deze situatie betekent voor veel huishoudens een verandering van de huiselijke omgeving. Kinderen volgen online les waarschijnlijk op hun kamer of in de keuken onder toeziend oog van een van de ouders. De ouders zelf zijn ook bezig met hun werk en dat kan dikwijls niet in een drukbezet gezin. Nu 2021 ook nog een jaar zal worden met een beperkte bewegingsvrijheid ondanks de vaccins, zet velen aan het denken om de woning anders in te richten.

Bron Unsplash

De huidige woning vergroten

De behoefte aan een aparte ruimte om bijvoorbeeld te kunnen werken wordt groter. Veel woningen zijn echter al over bezet en meestal blijft uitsluitend de zolderruimte over. Dit betekent evenwel een fikse verbouwing met dakkapellen om het bewoonbaar te maken. De garage indien aanwezig kan ook, maar ook die zal aangepast moeten worden. Een uitbouw kan niet altijd gerealiseerd worden en heeft bovendien een nog forser prijskaartje.


Bron Unsplash

Een tuinhuis op maat

Als er de beschikking is van een achtertuin dan is een tuinhuis te overwegen. Een tuinhuisje op maat kan moeiteloos worden geleverd in elke gewenste afmeting. Afhankelijk van de bestemming kan zelf de afwerking gekozen worden zoals volledige isolatie en verwarming. Een grotere versie leent zich voor een multi functioneel gebruik. Door het plaatsen van tussenwanden kunnen verschillende ruimten worden gecreëerd bijvoorbeeld een kantoor- en werkruimte en een ruimte waar de kinderen hun schoolactiviteiten kunnen doen. Voordeel van tuinhuisjes is dat ze super snel gebouwd worden en na plaatsing van de fundering en aansluitingen binnen een dag opgeleverd kunnen worden. Ook de prijs is naar gelang het afwerkingsniveau dikwijls lager dan een fikse verbouwing van de bestaande woning.

Tuinhuisjes of zoals ze in Amerika zeggen ‘tiny houses’ is al een trend aan het worden. In 2021 komt er een speciaal programma via RTL over deze woonvorm. Presentator John Williams gaat het programma presenteren waarbij mensen gevolgd worden die een klein huis ontwerpen en bouwen.


Bron Unsplash

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram