Eten uit eigen tuin!

Eten uit eigen tuin!

Een aantal jaar geleden had ik een kleine moestuin in de tuin. Ik was er dol op! Tomaatjes, verse sla, komkommers, radijsjes, boontjes, verschillende kruiden en noem maar op, het groeide er allemaal. Ik kon er ontzettend van genieten hoe alles groeide vanuit de kleine zaadjes tot een mooi product. Toch besloten we hem destijds weg te halen omdat het best veel tijd begon te vragen en door de warme zomer van 2 jaar geleden de hele moestuin ontplofte en een eigen leven begon te lijden.

Ik heb daarna best nog wat potten gevuld met wat kruidenplanten om het op een kleinschalige manier te doen en eigenlijk ben ik van plan dit voor komend voorjaar weer uit te gaan breiden. Want als je in het voorjaar wilt genieten van al dat moois wat een tuin kan bieden, dan is het nu tijd om alvast je bloemen, je groenten en kruiden zaden te kopen. 


Bron @studio_cj

De tuin is voor mij een belangrijke oase omdat ik erg kan genieten van de natuur. Ik vind het leuk om een diervriendelijke tuin te hebben met aantrekkelijke planten voor insecten, huisjes voor de vogels en egels en natuurlijk voor mijzelf dus ook lekkere kruiden, fruit, groentes en bloemen. Ik heb mij even online verdiept in zaden kopen en ik kwam een fijne webshop tegen waar je tegen fijne prijsjes verschillende zaden voor je tuin kunt komen. Voor nu wil ik eerst groentezaden kopen, kruidenzaden en eventueel wat bloemzaden

Op dit moment heb ik op mijn lijstje staan om weer aardbeiplantjes te gaan zaaien. Ik ben dol op aardbeien en ook dit is op een makkelijke en leuke manier te realiseren. Ook wanneer je niet een grote tuin hebt kun je met speciale aardbei potten lekkere aardbeien planten. Ook wil ik heel graag opnieuw radijsjes planten omdat ook deze vrij makkelijk te doen zijn. Ik vind radijs op een broodje met wat kaas echt heerlijk. Net een gebakje!


Bron @anniespratt

Verder wil ik ook sla verbouwen in de tuin en wil ik proberen dit in een kleine kweekbak te gaan doen. Ik wil dan verschillende soorten sla bij elkaar zetten zodat je lekker verschillende slasoorten in een salade kunt doen. En als laatste voor nu wil ik graag weer tomaatjes. Tomaatjes zijn mijn favoriet en dit vind ik in de tuin zelf ook er heel leuk uitzien wanneer het omhoog groeit. 

Qua kruiden wil ik graag wat potten gaan vullen met basilicum omdat ik dat ontzettend vaak gebruik in de keuken. Ook bieslook, tijm en munt staan op mijn lijstje!


Bron @Markus Spiske Hire

Heb je zelf niet zulke groene vingers maar wil je wel je eigen groente en fruit plantjes kweken dan moet je je zeker niet tegen laten houden. Op internet kun je heel veel tips vinden en ik raad je aan om gewoon eerst kleinschalig te beginnen met een kleine kweekbak of potten en het langzaam uit te breiden. Ook heb je speciale apps die je precies vertellen wanneer je het beste de zaadjes kunt planten en oogsten.

Voor nu maak je tuin ‘winterproof’ klaar, maak alvast wat potten schoon, veeg niet al te veel bladeren op, maar bewaar nog wat voor de vogels en de egels en ga alvast datgene zaaien voor komend voorjaar!


Kweek jij je eigen groenten en fruit in de tuin?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

2 Reacties

  1. 25 juli 2022 / 02:13

    Heerlijk om zelf groenten te verbouwen. Vaak super gezond en daarnaast is het een leuke bezigheid om met de kinderen te doen.

  2. 25 november 2021 / 20:05

    Het blijft super om zelf groente en fruit te verbouwen, dat wil ik in de toekomst ook gaan doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram