Essentials in de keuken die je niet mag missen!

Essentials in de keuken die je niet mag missen!

Als je voor het eerst een eigen keuken hebt dan is het lastig om alleen de hoognodige spullen te kopen. Doordat je al gauw meer spullen nodig hebt dan dat je in werkelijkheid nodig hebt. Ook als je minimalistisch wilt gaan leven is het handig om alleen de broodnodige spullen te kopen. Daarom is het verstandig om eerst maar enkele producten aan te schaffen. In deze blog is te lezen welke producten je niet mag missen in de keuken. 


Bron Unsplash

Scherpe messen 

Er zijn verschillende messen op de markt, waardoor je soms niet weet welke messen je echt nodig hebt en welke je op een later moment kunt aanschaffen. Door als allereerste en universeel mes aan te schaffen waar je alles mee kunt snijden kun je aan de hand daarvan je messen collectie uitbreiden. Hierdoor koop je niet onnodige messen die je nooit gaat gebruiken. Ook is het fijn om te kijken naar hoe het handvat in de hand ligt. Als het niet lekker in de hand ligt dan snijdt het ook minder fijn, waardoor je liever een andere mes gebruikt en zou willen hebben. 

Snijplanken 

Als je groenten of vlees wilt snijden dan is het handig om een snijplank te hebben waar je het op kunt snijden. Zodat je niet op het aanrecht hoeft te snijden. Het beste is om een houten snijplank te kiezen, doordat je deze namelijk ook uit kunt serveren. Daarbij ben je ook milieuvriendelijker bezig, omdat die snijplanken langer meegaan dan de plastic varianten. 


Bron Unsplash

Koffiezetapparaat en waterkoker

Een goed kop koffie is niet te missen in de ochtend. Het duurt vaak even totdat je helemaal wakker bent geworden. Dan is een kop koffie de uitvinding. Door de caffeïne ben je net wat sneller wakker dan wanneer je een glas water drinkt. Ook is een goed kop koffie heerlijk overdag. Er zijn natuurlijk verschillende koffiezetapparaten op de markt. Het ligt aan je persoonlijke smaak wat je het lekkerste vindt om te drinken. Van filterkoffie tot aan espresso, de ene vindt het ene lekkerder dan het ander. Daarbij zijn bodum bistro glazen ontzettend mooi, doordat de glazen een dubbele wand hebben waardoor je niet jouw vingers brandt. Wel is het heel gevaarlijk, omdat je denkt dat het niet heet is omdat het glas niet warm aanvoelt. Verder is een waterkoker erg handig, zodat je snel je water kunt koken. In de pan duurt het namelijk langer dan wanneer je een waterkoker gebruikt. Je kunt voor de thee andere mokken kopen dan die je gebruikt voor de koffie. Maar je kunt ook theemokken gebruikten voor de koffie. De glazen van bodum kun je ervoor gebruiken. 


Pannen

Pannen zijn essentieel bij het koken. Zonder pannen lukt het vaak niet om gerechten te bereiden. Daarom is het hebben van pannen essentieel in de keuken. Er zijn verschillende soort pannen bijvoorbeeld hapjespan, koekenpan, braadpan en kookpan. Als je veel aan het kokkerellen bent dan is het hebben van goede pannen essentieel. Als je niet veel kookt dan is het niet nodig om alle pannen te kopen. Hierbij kun je wel in een paar goede pannen aanschaffen van hoge kwaliteit, zodat die pannen lang meegaan en goed werken. 


Bron Unsplash

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

1 Reactie

  1. 9 juni 2021 / 18:09

    Wat een leuk artikel heb je ervan gemaakt, waar kunnen wij echt niet zonder? Sowieso onze tappas planken, waterkoker, senseo, bepaalde opscheplepels, m’n kruiden haha kan ik echt NIET zonder en grote thee mokken om in te verdrinken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram