Mijn ervaring met de Remington | iLight Pro

Mijn ervaring met de Remington | iLight Pro

Als er een product is waar ik al tijden benieuwd naar ben geweest dan is het wel een apparaatje om zelf thuis permanent te gaan ontharen. Hoe handig zou het zijn als je voor langere tijd afscheid kan nemen van die ongewenste haartjes en dat je niet om de dag met een scheermesje in de weer moet.

Ik heb mijzelf echt wel 100x afgevraagd of het echt zou werken. De apparaten die op dit moment op de markt zijn, zijn namelijk best prijzig dus het zal toch gewoon moeten werken? Ieder geval kreeg ik een onwijs tof mailtje van Remington om de iLight uit te proberen. Ik kon echt niet wachten en ben deze 8 weken gaan testen. Benieuwd naar mijn ervaring? Kijk mee!

ilightproWat is de iLight Pro?

Ik begin met wat praktische en technische informatie want ik kan mij voorstellen dat je geen idee hebt waar ik het allemaal over heb. de iLight Pro: Intense Pulse Light is een flits apparaat waarmee de haargroei wordt doorbroken doormiddel van flitsen. Dit zorgt ervoor dat de haargroei minder wordt wanneer je dit dan ook regelmatig (om de 2 weken) doet.

Het apparaat is te gebruiken voor je benen, je oksels en bikinilijn. En met het speciale opzet stukje ook te gebruiken voor gezichtshaar.

ilightpro2

ilightpro3

Mijn ervaring

Vol trots pakte ik het pakketje uit met daarin een vrij groot apparaat. Het basis station met de filters, een extra flitskop te gebruiken voor gezichtsontharing, een doekje voor het reinigen van het spiegelplaatje en natuurlijk boekjes met informatie. Meestal gooi ik snel de handleiding aan de kant maar bij dit product leek het mij verstandig om het is goed te bestuderen.

Voor gebruik moet de plek die je wilt behandelen vrij zijn van haartjes, make-up, parfum en olie. Doe je dit niet en ga je het apparaat gebruike dan zul je al snel een branderige geur ruiken. Ik koos ervoor om als eerste mijn benen te behandelen met het apparaat. Ik sprong onder de douche, schoor mijn benen en ging aan de slag met de iLight.

Als eerste is het belangrijk om de huidtabel te controleren of het geschikt is voor je huidtype, zo is namelijk een te donkere huid niet geschikt. Het controleren doe je nogmaals op de huidsensor die aanwezig zit op het apparaat. Is je huid niet geschikt dan werkt het apparaat niet en geeft het een ‘zoem’ geluidje. Is je huid geschikt dan kleurt het lampje groen en gaat het apparaat verder. Op de iLight zit een klein vlakte waar je je huid moet laten scannen, voor je benen is het even lastig om erbij te komen maar uiteindelijk lukt dat.

ilightpro4

ilightpro5

Mijn huid keurde hij goed en ik kon beginnen. Vervolgens kies je de intensiteit naar wens, je hebt de keuze uit 5 sterktes, ik ben begonnen op 1 maar toen ik al snel merkte dat het totaal geen pijn deed ben ik toch voor de sterkste intensiteit gegaan, sterkte 5. Dit geeft ook het beste resultaat. De pijn hiervan is ongeveer te vergelijken met een klein elastiekje tikje die tegen je huid aankomt. Het is prima te verdragen en op begeven moment went het.

Vervolgens plaats je het handstuk tegen je huid zodat het flitsvenster op de huid zit. Wanneer de apparaat volledig op de huid zit druk op je de de flits knop om te flitsen. Daarna is het natuurlijk de bedoeling dat jet het apparaat na het flitsen verplaats naar een nieuw stukje huid.

foto-pexel

(Bron foto Pexels)

Het resultaat

Z’n 8 weken lang heb ik het apparaat getest. Ik heb 3 behandelingen gedaan met steeds een pauze van 2 weken om de huid genoeg tijd te geven om te herstellen. Na de eerste behandeling was ik eigenlijk al gelijk verrast. Normaal wanneer ik namelijk mijn benen scheer heb ik de volgende dag al lichte stoppeltjes, dit keer was het er niet, 2 dagen later kwamen ze tevoorschijn.

2 weken laten was het tijd voor de 2de behandeling en ging het zelfde proces weer van start. De dagen na de behandeling merkte ik ontzettend goed dat de haargroei als een stuk minder snel terug kwam en op sommige plekken zelfs nog minder dan andere. Ik werd al helemaal blij van dit resultaat omdat ik nu niet elke dag in weer moet met een scheermesje en besloot ook gelijk mijn okselharen ermee te behandelen.

En toen was het tijd voor de ‘laatste’ behandeling waarna je volgens Remington ook daadwerkelijk resultaat moet gaan zien. En het resultaat die is zeker, mijn haargroei is zeker voor 70% minder geworden en de haartjes zijn een stuk dunner en daar ben ik ontzettend blij mee gezien mijn haargroei. Het is natuurlijk wel de bedoeling om het bij te houden en daarom behandel ik steeds om de 2 weken mijn benen en oksels om het resultaat ook zo te houden. Je bent zeker wel 15 tot 20 minuten kwijt per been maar met een lekker maskertje op kan je het ook zien als een heerlijk ‘Me Time’ momentje.

r1

Minpuntjes

Een minpuntje vind ik de ‘lomp’heid van het apparaat zelf. Hij is vrij groot en door het snoer waarmee het verbonden is, is het toch een apparaatje waar je even een goede plek voor moet zoeken om te gebruiken. Ook vind ik het ‘scan’ plaatje om je huidtype te controleren op een vervelende plek zitten, je moet namelijk het apparaat naar je toe halen om het goed te laten keuren en voor de benen lukte het uiteindelijk wel maar voor onder de oksels was het best lastig.

Pluspuntjes

Nu heb ik gelukkig een groot pluspunt om te vermelden en dat is natuurlijk dat ik enthousiast bent. Het apparaat en de behandeling die ik doe om de 2 weken hebben ervoor gezorgd dat mijn haargroei echt een stuk minder snel terug komt en dat de haartjes veel dunner en kleiner zijn en daar ben ik zo blij mee. Ik heb donkere haren en ik kan dan ook echt normaal geen dag overslaan met scheren en nu heb ik wel even die extra week vrij om het zo maar te noemen. Het is vrijwel pijnloos en als je het eenmaal een paar hebt gedaan, dan is het heel gemakkelijk en gaat het bijna vanzelf!

 Voor het beste resultaat moet je namelijk de behandeling herhalen en daar is tijd voor nodig. Heb je die niet dan zal het resultaat je tegen gaan vallen. Nee! Je bent niet voor de 100% voor altijd van je haartjes af, maar je vermindert de haargroei wel en als dat iets wat je blij maakt dan is het de moeite waard dit te proberen!

remington1

Zo dat waren een hoop woorden. Wil je meer informatie over de iLight Pro van Remington dan verwijs ik je graag door naar de website!

Heb jij ervaring met permanent ontharen?
Of de iLight Pro van Remington?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

8 Reacties

 1. Donna
  19 september 2016 / 11:55

  Hier ben ik best nieuwsgierig naar. Tof dat je resultaat ziet, dat is natuurlijk waar het allemaal om gaat!
  Liefs

 2. 16 september 2016 / 19:12

  Klinkt als een fijn apparaat, dit wil ik ook wel eens uitproberen 🙂

 3. 16 september 2016 / 08:07

  Ik heb me ook al zo vaak afgevraagd of dit nu echt werkt! Lijkt me ideaal namelijk. Ik heb wel eens geïnformeerd naar een behandeling bij een schoonheidssalon maar die behandelingen zijn echt niet te betalen. En ook al gaan je haartjes niet helemaal weg, dat het minder wordt zou ik al erg fijn vinden.

 4. 16 september 2016 / 07:40

  Ziet er wel goed uit, ben benieuwd of ik het wel elke keer netjes zou doen..

 5. Kim
  16 september 2016 / 07:09

  Zelf ben ik hier ook zo benieuwd naar! Wat fijn dat je resultaat naar de behandelingen ziet. Maar idd het kost wel wat tijd! Liefs

  • 16 september 2016 / 07:10

   Jaa je bent toch echt wel in totaal een uurtje kwijt om het zorgvuldig te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram