Er gaat niets boven een kopje verse koffie!

Er gaat niets boven een kopje verse koffie!

Ik kan mij het moment nog goed herinneren dat ik besloot om te ‘leren’ koffie drinken. Het leek mij namelijk echt iets hips, het hoorde bij volwassen worden en als ik altijd die kopjes cappuccino voorbij zag komen leek het mij oprecht heel lekker zo’n dikke laag melkschuim.


Het was een heerlijke dag op het terras dat ik mijn eerste cappuccino bestelde samen met mijn moeder. Ik keek er op een of andere manier naar uit haha! Maar ik kan je direct vertellen dat mijn moeder het moest opdrinken. Wat vreselijk vies was dit! Koffie? Nou mij niet gezien, of zou het echt zo zijn dat je het moet leren drinken. Het klopte inderdaad in der loop van tijd bestelde ik vaker een koffie en dronk het maar gewoon op. Het resultaat? Het is al jaren niet meer uit mijn levenspatroon weg te denken, het is het eerste wat ik s’ochtends drink en met 2 koffieapparaten in huis lijkt het mij overduidelijk dat ik lichtelijke zelfs een koffie verslaving heb.


Je hebt natuurlijk ontzettend veel soorten koffie, bonen, merken en noem maar op. Ik heb in de loop der jaren al veel soorten geprobeerd en 1 ding is zeker, er zit ontzettend veel verschil in in soorten koffie. Ik heb een verse bonen machine in huis en verse bonen koffie vind ik zelf het lekkerste. Ik drink het liefst mijn koffie altijd met havermelk, maar ondanks dat ik er een hoeveelheid havermelk aan toevoeg merk ik dat de soort koffieboon heel belangrijk is. Het leuke aan een liefhebber van koffiedrinken is en dat er zoveel soorten zijn, het experimenteren ervan en nieuwe merken ontdekken.


Zo heb ik pas kennis gemaakt met het merk ‘Frank & Fresh‘. Dit is een nieuwe naam in de koffie branch en wil de Nederlandse koffiedrinker kennis maken met echt verse koffie. Het blijkt namelijk zo dat de koffiebonen in de supermarkt minimaal 2 maanden oude bonen zijn. Terwijl koffie na 4 weken de meeste aroma’s al kwijt is. Frank & Fresh spelen hierop in en zorgt ervoor dat jouw koffieboon pas op bestelling wordt gebrand. Dit zorgt ervoor dat jij geniet van echte verse koffie en dat de boon op zijn lekkerste is. Hoe heerlijk klinkt dat?!


Frank & Fresh start met vier verschillende smaken

Funk & Fruity

Een Latijns-Amerikaans huwelijk tussen de lekkerste bonen uit Brazielie en Colombia waarin je dadels, rozijnen en chocolade proeft.


Sweet & Soft

Ontdek deze Braziliaanse koffie met smaken van noten, melkchocolade en een vleugje nogat. Een briljante koffie voor een zoete en romige smaakbeleving.


Raw & Robust

Geweldige Braziliaanse en Rwandese koffiebonen halen het beste bij elkaar naar boven. Krachtige smaken van chocolade, stroop, vanille dansen onder een gouden crema.


Bold & Brave

Stevig, brutaal en een beetje macho. Deze koffie met tonen van donkere chocolade en sinaasappelschil heeft een afdrink waar ze zelf in Italie U tegen zeggen.


Nu vond ik het zelf wel lastig kiezen welke mijn favoriet is. Toen ik de omschrijving van de bonen las was ik eigenlijk door alle 4 erg gecharmeerd. Ik hou van een stevig pittig bakje maar de worden als stroop, vanille, sinnassapelschil of een vleugje nogat maakt het ontzettend moeilijk kiezen.

Wat ik zelf zo leuk vind aan dit verneuwde concept is dat je echt op de website kunt zien wannneer de volgende branding is. Je kunt dus gemakkelijk online je bestelling polaatsen van je favoriete boon, je kan er zelf een abbonement aan kopelen zodt je iedere week of iedere maand lekkere bonen hebt en vervolgens gaan ze voor je aan de slag. Het voordeel is ook dat je niet thuis hoeft te zijn voor de levering van je koffiebonen, Het pakketje past namelijk gewoon door de brienenbus. Dat is lekker thuis komen, een doos met de geur van verse bonen!Op dit moment ben ik zelf heerlijk aan het genieten van de Sweet & Soft en ik kijk uit zodra deze op zijn een nieuwe zak te openen. Als je net als ik ook een echte koffie geniet bent, altijd opzoek naar het perfecte bakje koffie, dan is het zeker leuk om een proefpakket van Frank & Fresh te bestellen. Dan kan je zelf lekker ontdekken of er een echte verse boon bij zit die jij graag op je deurmat ziet vallen.

Na al dit getyp ben ik wel toe aan een lekker kopje koffie!


Ben jij een koffieliefhebber?
Hoe drink jij je koffie het liefst?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram