Eerste hulp bij slechte adem: deze mondwaters mag je niet missen

Eerste hulp bij slechte adem: deze mondwaters mag je niet missen

Uit je mond stinken is niet bepaald prettig en tast bovendien je zelfvertrouwen aan. Je zult er alles aan willen doen om weer een frisse mond te hebben. Veel mensen grijpen daarom naar een mondspoeling om de stank te verdrijven.

Er is heel veel keuze uit mondwaters, maar hoe maak je de juiste keuze? Om dat te bepalen gaan we kijken naar hoe het komt dat je uit je mond stinkt. Van daaruit kunnen we een keuze maken voor de beste methode om een slechte adem te verhelpen.


De oorzaak van een slechte adem

In de meeste gevallen is een slechte adem onschuldig. Het is een signaal dat er teveel schadelijke bacteriën in je mond wonen. Zij vormen samen met voedselresten en speeksel tandplak. Tandplak zit niet alleen op je tanden, maar ook ertussen. En tussen de papillen achterop je tong kan er witte aanslag blijven hangen, die vergelijkbaar is met tandplak.

De schadelijke, anaerobe mondbacteriën zetten suikers en koolhydraten om in stinkende zwavelgassen. Met stoffen als ammoniak, methaanthiol en waterstofsulfide in je mond is het niet zo gek dat je uit je mond stinkt. De aanwezigheid van deze bacteriën is daarnaast ook slecht voor je gebit en de conditie van je tandvlees.

Nu denk je misschien “ik spoel gewoon met een paardenmiddel, dan ben ik al die vieze bacteriën kwijt”. Maar het ligt ingewikkelder omdat niet alle bacteriën in je mond schadelijk zijn. Sterker nog, de meeste microben heb je nodig voor een goede mondgezondheid en spijsvertering. Daarom is het belangrijk dat je mondflora in evenwicht blijft. Raakt die verstoord door agressieve antiseptische middelen, dan werkt dat juist in het voordeel van de schadelijke bacteriën. Met als resultaat: nog meer stank.

Ondanks heel veel keuze uit mondwaters zijn er maar een paar die het natuurlijke evenwicht van de mondflora ondersteunen in plaats van verstoren.


Eerste hulp

Een goed mondwater maskeert je stinkende adem niet, maar verhelpt het probleem bij de bron Een actieve zuurstofformule, vaak in combinatie met zink, pakt de anaerobe schadelijke bacteriën aan, maar is onschadelijk voor de nuttige bacteriën. Zo blijft je mondflora in evenwicht, wat meehelpt tegen een stinkende adem. Het heeft nog een ander groot voordeel: de vrijkomende zuurstofmoleculen neutraliseren de zwavelgassen die de stank veroorzaken op moleculair niveau. Dat geeft je direct een frisse adem: met recht eerste hulp bij uit je mond stinken.

Door het effectief bestrijden van de schadelijke bacteriën met respect voor de rest van de mondflora bescherm je je gebit optimaal tegen cariës (gaatjes).


Welke mondwaters mag je niet missen?

RyttPro Mondwater

1: RyttPro Mondwater werkt op basis van zo’n actieve zuurstofformule. Wil je nog sneller van een stinkende adem af? Dan is er de RyttPro Frisse Adem kitDie bevat naast RyttPro mondwater ook RyttPro tandpasta en RyttPro mondspray, gebaseerd op dezelfde mondvriendelijke actieve zuurstofformule. Alle middelen ondersteunen de gezondheid van je gebit en de frisheid van je adem. De mondspray is ideaal voor tussendoor of onderweg.

Het pakket bevat daarnaast de effectieve RyttPro tongreiniger. Als je last hebt van een stinkende adem is het een goed idee om niet alleen dagelijks je mond te spoelen, maar vooraf ook je tong te reinigen. Ook daar, in het ruwe oppervlakte van de achterkant van je tong, wemelt het van de schadelijke bacteriën en hun zwavelgassen.

JuliBrite Mondwater

2. JuliBrite Mondwater bestrijdt schadelijke bacteriën met actieve zuurstof, die wordt gegenereerd door honing. Aan dit mondwater is het lichaamseigen enzym hyaluronan toegevoegd en de natuurlijke zoetstof xylitol. Beiden perfecte aanvullingen voor de totale verzorging van je tanden, je tandvlees en een frisse adem.


Oxyfresh Mondwater

3. Ook in Oxyfresh Mondwater vinden we de effectieve combinatie van een actieve zuurstofformule, zink en xylitol. De zachte weefsels in je mond worden door dit mondwater verzorgd en verzacht door aloë vera.

Dr. Brite Mondwater

4. Dr. Brite Mondwater Mint bevat geen actieve zuurstof, maar wel heel effectieve natuurlijke ingrediënten als biologische kokosolie, pigmentloze geactiveerde houtskool en xylitol. Mondslijmvliezen en tandvlees worden verzorgd door aloë vera en ontzuurde vitamine C.

Voor het remineraliseren van je gebit bevat dit mondwater de mineralen hydroxy-apatiet, gehydrateerde silica en calciumcarbonaat.

OraRelieve Mondwater

5. OraRelieve Mondwater is bij uitstek geschikt als je last hebt van droge mondklachten. Een gebrek aan speeksel werkt de schadelijke bacteriën in de hand, zodat je met een droge mond meer kans loopt op uit je mond stinken. Dit mondwater werkt op basis van natuurlijke enzymen. Die hydrateren en kalmeren de droge mondslijmvliezen en verzorgen en reinigen het gebit.

Bovenstaande mondwaters voorkomen het uit je mond stinken op een mondvriendelijke en effectieve manier, die langdurig werkt.


Let jij goed op het verzorgen van je gebit?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram