Eerste hulp bij puistjes, Benzac!

Eerste hulp bij puistjes, Benzac!

In mijn pubertijd heb ik een hele onrustige huid gehad, het was natuurlijk iets om vanuit te gaan maar ik herinner mij nog goed dat ik onwijs veel foundation en concealer nodig heb gehad om de onzuiverheden te verbergen.

Gelukkig heb ik niet lang met deze probleempjes hoeven lopen. Na een goede behandeling is mijn huid ontzettend opgeknapt, met alleen heel af en toe wat onzuiverheden en pukkeltjes. Het is dus niet perse nodig om direct een voorraad foundation in te slaan, juist het gebruik maken van goede producten voor het behandelen lost al veel op. Bijvoorbeeld Benzac helpt hierbij. Hier vertel ik je graag meer over!


Als je een onrustige huid hebt dan heb je vast en zeker wel een keertje van Benzac gehoord. Wil je de puistjes daadwerkelijk behandelen? Laat dan je concealer nog even liggen en probeer deze Benzac 50mg/ml gel.

De gel is een effectieve, snelle behandeling tegen puistje dankzij het ingrediënt, benzoylperoxide. Het is een product waarvan je eerst aandachtig de bijsluiter moet doorlezen voor je het wilt gebruiken maar ik wil je graag de basis uitleggen.

De Benzac Gel bevat benzoylperoxide en dit doodt de acne bacteriën. Daarnaast maakt het je verstopte poriën vrij, remt het de aanmaak van overtollig talg en bevat het geen ingrediënten als parfum, kleurstoffen en conserveermiddelen.

Je brengt op de voor puistjes gevoelige gebieden een klein beetje Benzac Gel aan na het reinigen van je huid. Voor extra hydratatie is het zeker een must om een hydraterende crème te gebruiken, nadat de Gel is ingetrokken.

Je moet voor gebruik er rekening mee houden dat je niet direct resultaat zult gaan zien, het kan even duren  maar gun het de tijd. Na 14 dagen kun je al resultaat zien. *


*Als jeuk en zwelling, eventueel in combinatie met vochtafscheiding optreed, stop dan met het gebruik en raadpleeg je arts of apotheker Benzac 50mg/ml Gel is een geneesmiddel (benzoylperoxide). Lees voor het gebruik de bijsluiter


Waar te verkrijgen?

Benzac 50mg/ml Gel is vrij verkrijgbaar bij alle drogisterijen
(Kruidvat, Etos, DA, Dio, Trekpleister of in online webshops)

Heb jij ervaring met Benzac?


* Disclaimer
Bijwerkingen: Als u bijwerkingen ondervindt na het gebruik van Benzac Gel, neem dan contact op met uw arts of apotheker. Dit geldt ook voor mogelijke bijwerkingen die niet in de bijsluiter worden vermeld. U kunt bijwerkingen rechtstreeks melden via Nederlandse bijwerkingen Centrum Lareb (www.lareb.nl).
Vragen en klachten onder post: Internetgebruikers kunnen reageren op de tekst van de blog en reacties plaatsen. Negatieve opmerkingen zullen binnen 24 uur worden gemeld aan Galderma Benelux door het bureau dat de blog controleert. In het geval van negatieve opmerkingen wordt het volgende standaardantwoord voorgesteld door het bureau dat de site controleert:

KOAG nr: 4104-1217-1858

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

5 Reacties

 1. Jetta
  4 april 2018 / 18:26

  Klinkt als een top product!
  Zelf niet heel vaak last van puistjes (gelukkig!!)

 2. janine
  4 april 2018 / 09:19

  heel blij met Benzac!

 3. Melissa
  29 maart 2018 / 10:23

  Kende het zelf niet maar de dermatoloog had het aangeraden en wauw vind het eigenlijk een wondercreme. Als ik het s avonds op een puistje smeer is de puist de volgende ochtend al zoveel kleiner. Alleen spijtig dat het je kleren kan verkleuren

  • 3 april 2018 / 11:38

   De tip is:
   Breng een halfuurtje voor het slapen gaan al Benzac gel aan om verkleuringen te voorkomen.

 4. 29 maart 2018 / 07:00

  Klinkt erg goed!
  Dit ga ik zeker kopen omdat mijn gezicht ook wat puistjes vertoont.

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram