Eerst hulp bij een Blog beginnen!

Eerst hulp bij een Blog beginnen!

Ik denk dat de vraag ‘Hoe begin ik nou een blog’ bij heel veel meiden (jongens) voorkomt en met die vraag wil ik diegene helpen…

Ik zelf vroeg mij dat een jaar geleden ook af, hoe begin ik nou zo’n blog? Hoe krijg je nou bezoekers? en waar haar je al die inspiratie om over te schrijven nou vandaan.

Een blog beginnen is niet is wat je in een dag doet, je moet er echt even goed voor gaan zitten en wat uurtjes, wie weet dagen ervoor uit trekken, want een goede website begint met een goede basis.

 

Stap 1. Onderwerp – Waar ga je over bloggen!

 • De eerst stap is, pak een pen en papier en ga nadenken waar over jij wilt
  aan schrijven. Wil je iedereen om je heen op de hoogte brengen over de nieuwste beauty producten? Of ben je meer thuis op het gebied van Fashion? Ben je een enorme kookfreak, of ben je juist helemaal weg in de boeken? Bedenk waar jouw’n interesses liggen en wat je wilt delen. Waar je van houdt, zorgt voor een hoop inspiratie.

Stap 2. Bedenk een naam – Hoe wil jij gevonden worden op het web!

 • Een naam bedenken is niet iets wat je in 5 tellen kunt doen. Je moet goed nadenken of het een bij je past, of het bij je blog past en dat het een beetje simpel is om te typen. Dat laatste klinkt misschien raar, maar het is heel belangrijk dat je een naam kiest die niet al te lang is en die mensen kunnen onthouden. Zorg daarom dat hij sterk is!

Stap 3. Ontwerp je website 

 • Tegenwoordig kun je op veel verschillende manieren een gratis website beginnen. Zo hoef je niet helemaal in de codes te wegwijs te worden maar kun je al diverse gratis blogs beginnen waar jezelf al op een makkelijke manier je eigen draai aan kunt geven. Hieronder zie je de site’s die je evt. kunt gebruiken om je blog te beginnen.
  WordPress
  –  Blogspot/ Blogger

Stap 4. Lets Go Bloggin!! ( Artikelen, fotografie, schrijfwijze )

 • De naam is er, de site is online, nu is het tijd geworden om artikelen te gaan schrijven. Ga ervoor zitten, pak de spullen erbij die je nodig hebt en ga ervoor. Maar dat niet alleen, goede fotografie is belangrijk, mooie foto’s doet veel meer dan alleen tekst. Mocht je over producten gaan schrijven, neem dan als tip mee om te zorgen dat er goede fotografie bij komt.  Verder moet je erop letten dat het niet een leesboek wordt als je artikelen maakt. Zorg ervoor dat je het mooi verdeeld in alinea’s en dat er tussenkopjes en rust momenten in de tekst komt.

Stap 5. Bezoekers trekken!

 • Natuurlijk een hele belangrijke stap, want dan mag je straks wel je hele mooie website hebben, een lijst vol prachtige artikelen, je wilt natuurlijk ook dat er bezoekers komen die ze gaan lezen en dat ze gaan reageren. Een heel handige gadget die je kunt gebruiken om bezoekers te trekken is Social media, denk daarbij aan bijvoorbeeld  Twitter & Facebook . Verspreid je blog, verspreid je artikelen en trek de aandacht. Wat ook helpt is om bij andere blogs een kijkje te nemen en erop te reageren. Zo laat je een meestal een digitaal ‘visitekaartje’ achter, die mensen weer kunnen bezoeken.

 

Dit waren 5 tips om je een beetje op weg te helpen als je van plan bent om een blog te gaan beginnen. Ik zelf heb enorm lang zitten twijfelen, maar sinds het begin tot nu ben ik nog hartstikke blij en is het echt een super hobby, waar ik weer elke dag met liefde voor werk.

Mocht je nog vragen hebben over dingen rondom dit ontwerp? Zet het gerust in de comments dan help ik je verder!

 Bron – Weheartit.com

 

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram