Een voordelige droomvloer in je huis!

Een voordelige droomvloer in je huis!

Een mooie vloer in huis zorgt natuurlijk voor het complete plaatje. Ik heb zelf in huis een prachtige vloer waar ik heel blij mee bent. Toch ben ik altijd erg verliefd geweest op visgraat of Hongaarse punt vloeren.

Nu zijn dit niet de goedkoopste manieren van het leggen van een vloer maar wel ontzettend mooi. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei voordelige alternatieven zodat jij ook in je huis zo’n prachtige visgraat of Hongaarse punt vloer kunt krijgen.


Bron Unsplash

Op dit moment is nog steeds de bovenverdieping in mijn huis die een kleine touch-up nodig heeft. Langzamerhand pak ik kamer voor kamer aan om er een geheel van te krijgen helemaal in mijn smaak maar ik gun mijzelf de tijd dus doe ik dit rustig aan. Op dit moment richt ik mijn vooral op mijn werkkamer omdat ik daar veel tijd in doorbreng en dit moet een fijne omgeving zijn om te werken.

Vorig jaar begon ik een zoektocht naar een nieuwe vloer voor de bovenverdieping maar tjonge jonge wat was dit vreselijk. Door alle keuzes zag ik het bos niet meer en wist ik niet meer wat ik nu wel of nou juist niet mooi vond. Normaal kan ik altijd heel goed inschatten of iets past of match maar dit keer (omdat ik er zo zat van was) sloeg ik totaal de ‘plank’ mis. Na de lange zoektocht koos ik uiteindelijk toch de verkeerde kleur. Dit zorgde voor veel stress en ellende aangezien alles al was gekocht en ik na het leggen van een kamer er achter kwam dat ik het totaal niet mooi vond. Oeps! Alles moest er weer uit en de oude vloer kon er weer in… Eruit halen ging nog wel maar de oude vloer er weer op de juiste manier in krijgen was een drama…

In de toekomst, als ik klaar ben voor een nieuwe aanpak van de vloer op de bovenverdieping dan staan mijn ogen gericht op de PVC visgraat of PVC Hongaarse punt vloeren. PVC vloeren zijn tegenwoordig erg populair en een goed alternatief voor een traditionele houten vloer. Naast dat het een stuk voordeliger is in prijs heeft een PVC vloer ook de echtra voordelen dat het makkelijker te onderhouden is, schoon te maken, fijner te leggen is en ook goed tegen vochtige ruimtes kan!


Bron Unsplash

Om een droomvloer en de ruimte compleet te maken vind ik vloerkleden echt een must. Ik heb vrijwel in het hele huis kleedjes liggen die zorgen voor aankleding en gezelligheid. In de woonkamer heb ik 2 grote vloerkleden liggen. Bij het zit gedeelte een mooie grijs/beige kleed en onder de eettafel een prachtig groot rond jute kleed. Dit zorgt ervoor er 2 gedeeltes in de ruimte ontstaan dat de vloer hierdoor ook breekt.

Het is altijd wel lastig om bij je vloer de juiste kleur of soort kleed te kiezen. Wat ik altijd deed was echt verschillende foto’s maken van de vloer en ook close-up beelden zodat ik goed de kleur en structuur kon zien en die foto’s nam ik dan mee als ik opzoek ging naar een vloerkleed. Je kan dan veel beter inschatten of de kleuren matchen en of het in het geheel staat. Door van verschillende posities foto’s te nemen kan je het veel beter visualiseren en voorkom je miskopen!


Bron Unsplash

Heb jij een mooie vloer in huis?
Wat vind jij van visgraat of Hongaarse punt vloeren?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram