Een nieuwe vloer in je huis?

Een nieuwe vloer in je huis?

Ik schreef het al in een eerder artikel, een vloer maakt de woning. De laatste jaren stelen PVC vloeren de show, want dit soort vloeren zijn ontzettend duurzaam, hebben een ruim aanbod als het gaat om kleuren en patronen, hebben een hoge slijtageweerstand en een lang levensduur. Kortom een perfecte investering aan je woning.

Het is niet een keuze die je 1, 2, 3 even maakt, want doordat er zoveel aanbod is qua kleuren en patronen is het niet even makkelijk je keuze te maken want je wilt natuurlijk een vloer waar je de komende tijd gelukkig mee bent! Maar hoe maak je nu de juiste keuze?


Bron Unsplash – @thanospal

Ik ben zelf iemand die heel goed weet wat ik altijd wil in mijn interieur. Ik zie al snel of ik iets mooi vind, iets wat bij mij past en waar ik ook zeker lang blij mee ben. Ik volg zelf niet echt de trend maar hou het puur bij dat gene waar mijn oog opvalt. Qua vloeren weet ik ook wat ik wel en niet mooi vind en dat maakt het voor mij qua keuze wat makkelijker. Ik kijk vooral verder naar hoe de rest van de woning er namelijk uit ziet. En zo zijn er een aantal punten waar ik op let:

  • Geeft de vloer in het geheel een rustige uitstraling?
  • Heeft het karakter en romantiek?
  • Maakt het de ruimte groter?
  • Combineert het met mijn favoriete kleuren palette?
  • Het het een warme of juiste koele ondertoon?
  • Geeft het de sfeer die ik wil creëren in huis?

Een vloer voor de bovenverdieping!

Het is nog steeds niet aan de orde maar de bovenverdieping in mijn woning verdient gewoon een nieuwe vloer. Ik heb het er al vaker over gehad dat ik de bovenverdieping graag een make-over wil geven, maar omdat we allemaal natuurlijk iets rustiger aan moeten doen qua uitgaven heeft het iets minder haast gekregen en kijk ik met gemak rond. Voor boven wil ik graag pvc vloeren kopen en daarom heb ik een tijdje terug al wel wat staaltjes aangevraagd om te kijken welke ik het mooiste vind. Ideaal om op die manier even te kijken hoe de kleuren en patronen echt overkomen en of het matcht. Het is natuurlijk altijd lastig om op de computer via een plaatje de daadwerkelijke kleur te beoordelen en door een staaltje te leggen in je huis krijg je toch een veel beter inzicht.

PVC vloeren zijn ook verkrijgbaar in de look die erg op een echte hout lijkt en wat ik dan vooral erg mooi vind is dit te leggen in visgraat. Dit kan zelfs waarbij een traditionele band met bies mogelijk is. Hoe mooi is dat?


Bron Unsplash – Rumman Amin

De extra voordelen van een PVC Vloer!

Ik gaf je al wat voordelen van een PVC Vloer maar er is meer. Het kan natuurlijk wel is voorkomen dat er iets in huis gebeurt waardoor je beschadiging aan je vloer krijgt en ook een voordeel van PVC is dat je een beschadigde strook eenvoudig weer kunt vervangen zonder dat de hele vloer opengebroken hoeft te worden. Ook heb je met PVC vloeren niet het geval dat het gaat uitzetten of krimpen waardoor je vloer heel strak gelegd kunt worden rond kozijnen en muren, dit oogt natuurlijk ontzettend luxe. Een PVC vloer is geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling en ook niet geheel onbelangrijk, de vloeren zijn stil!


Kortom ik vond het zeker de moeite waard mij te verdiepen in de wereld van de PVC vloeren en de voordelen ervan te leren kennen. Heb jezelf ook plannen om een nieuwe vloer in huis te laten leggen, neem een kijkje tussen de mogelijkheid van PVC, ga langs in een showroom of vraag net als ik stalen aan om is te bekijken!

Bron Unsplash – @denysstriyeshyn

Ben jij bekend met PVC Vloeren?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram