Een kleine badkamer? Zo creëer je extra ruimte!

Een kleine badkamer? Zo creëer je extra ruimte!

De badkamer is natuurlijk een plek waar je dagelijks wel een bezoekje aan brengt. Of het nu is voor een heerlijke frisse douche in de ochtend, een blik in de spiegel of om te tanden te poetsen. We komen er dagelijks allemaal! Nu is de badkamer natuurlijk ook een plek waar je genoeg spullen in wilt bewaren zoals verzorgingsproducten, handdoeken, tools voor je haar en noem maar op

Omdat het vaak gaat om kleine spullen die je in je badkamer hebt liggen kan het al snel een onnodig zooitje worden. Helemaal als je badkamer ook helemaal niet zo groot is. Tijd om het slim aan te pakken en meer ruimte in je badkamer te creëren met deze handige tips!


Een spiegelkast!

Een spiegel is natuurlijk een must in de badkamer. Je wilt toch elke ochtend even kijken hoe je erbij loopt en jezelf wat inspirerende woorden toespreken. Een spiegel is niet alleen een handig functioneel object, ook zorgen spiegels ervoor dat een ruimte optisch ruimer lijkt. 2 vliegen in 1 klap dus! Om wat meer opbergruimte in je badkamer te creëren is het zeker geen verkeerde keuze om te kiezen voor een spiegelkast badkamer. Ook daarmee sla je gelijk 2 vliegen in 1 klap. Het is de perfecte manier om al die kleine prulletjes en verzorgingsproducten in op te bergen.


Werk in de hoogte!

Deze tip geldt voor elke ruimte in je huis. Wanneer je niet veel ruimte hebt is het handig om in de hoogte te gaan werken. Vaak worden ruimtes vooral benut met kleine kastjes maar door juist meer te werken in de hoogte behouw je de ruimte. Tegenwoordig heb je veel lange kastjes met vakjes. Ideaal voor de handdoeken en extra bakjes op te zetten voor bijvoorbeeld je haar tools die je er niet elke dag bij hoeft te pakken. Heb je een mega kast gevonden die rijkt tot aan het plafond, dan is het heel leuk om er ook wat hangplantjes bij te doen die geschikt zijn voor een klam klimaat in de badkamer!

Bron Unsplash

Hou het netjes!

Overal dingen laten slingeren zorgt ervoor dat een ruimte vaak rommelig en vol lijkt. Door het netjes op te bergen in gelijken bakken creëer je rust in een ruimte en daardoor optisch ook meer ruimte. Verzamel een paar mooie gelijke manden of bakken en plaats ze in een hoge kast.

Bron Unsplash

Kies voor lichte kleuren!

Door ruimtes licht te houden creëer je ook meer ruimte. Een stijlvolle warme badkamer met donkere kleuren is prachtig maar het zorgt er ook voor dat iets een stuk kleiner lijkt. Wanneer je gaat voor lichte tinten en in combinatie met witte tegeltjes laat dit het een stuk ruiterlijker en daarnaast ook frisser lijken.

Wil je toch wat meer sfeer in je badkamer? Met deze tips geef je je badkamer een winterse ‘cosy’ touch up!


Haakjes, haakjes en nog meer haakjes!

Ik ken het van mezelf dat ik heel makkelijk mijn kleding en handdoeken over mijn bad gooi. Niet heel handig want als je hier eenmaal me begint dan ontstaat er voor je het weet een hele berg. Zonde van de ruimte want kleding hoort natuurlijk in je kast en niet als een verzameling in de badkamer. Om die reden heb ik ook extra haakjes in de badkamer gemaakt zodat ik genoeg plek heb op dingen op te hangen. Zijn de haakjes vol, dan zorg ik er voor dat ik even ga uitzoeken wat eraf kan en breng ik het zo nodig terug naar mijn kledingkast!


Bron Unsplash

Heb jij nog een handige tip voor in de badkamer om meer ruimte te creëren!
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

2 Reacties

  1. 15 november 2020 / 15:04

    Handige tips! Wij hebben nu ook een super kleine badkamer. Ik heb zo’n rek voor aan de deur. Neemt weinig ruimte in beslag en je kan er super veel aan hangen!

  2. 15 november 2020 / 11:59

    Leuke tips! Wij hebben zelf gelukkig een grote badkamer, maar je kunt zelfs kleine ruimtes zó ruim maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram