Een kijkje in mijn tuin!

Een kijkje in mijn tuin!

Het is geen verrassing dat ik dol ben op planten, bloemen en tuinieren. Een hele tijd geleden gaf ik je al een kijkje in mijn tuin en vertelde ik dat ik o.a. een moestuin had. De afgelopen tijd is er veel veranderd in de tuin en het ik begin dit jaar besloten de moestuin weg te halen.

Ik geniet nu van een prachtige tuin vol planten, bloemen, kruiden plantjes en dieren. Omdat het z’n poos geleden is vond ik het wel tijd voor een update. Ik geef je dan ook vandaag een kijkje in mijn tuin. Kijk mee!


De tuin is altijd uitdaging geweest omdat mijn vriend en ik niet zo goed wisten wat we met de ruimte moesten. We besloten daarom een gedeelte te maken met een moestuin om zelf lekkere groentes en fruit te kweken. Ontzettend leuk en ik heb er veel van geleerd en van gesmuld. Toch was het meer werk dan we dachten en merkte we verleden jaar al dat onze aandacht erna minder werd. De temperatuur werd hoger, de zomers bloedheet en op een of andere manier konden we er niet meer zo van genieten als eerst en werd onze oogst ook een stuk minder.

Hierdoor besloten we om begin dit jaar de tuin om te gooien en de moestuin weg te halen. Mijn wens was meer groen, meer planten en bomen in de tuin. Een heerlijke plek om te loungen, een plek om te eten en genoeg dieren en insecten naar de tuin te lokken. We zijn er mee aan de slag gegaan en op dit moment kan ik wel zeggen dan ik dol ben op onze tuin.

Met veel plezier ga ik elke week wel even langs het tuincentrum om een kijkje te nemen tussen de mooie planten en af en toe neem ik nog wat mee. Vooral veel groen heb ik mijn tuin zodat het een hele groene oasis is als ik er lekker zit te chillen. Planten als lavendel vind ik een grote toevoeging aan de tuin, het trekt insecten aan, het staat prachtig en ook de geur die eraf komt vind ik heerlijk.

Ook staat nu de hortensia nu mooi in bloei, prachtige witte bollen trekken de aandacht in de tuin.

In de tuin hebben we een grote houten eettafel staan met een bank en stoelen. Zelf vind ik het heel leuk staan in de tuin, toch zitten we er niet heel veel aan. Op de tafel zelf hem ik een tafelklem geplaatst met daarin lampjes en dat vind ik echt super sfeervol staan. Voor de rest heb ik wat planten gedecoreerd op de tafel zodat hij tijd een beetje een functie heeft. Zodra ik weer een tuinfeest ga geven zoals de paasbrunch, dan kan ik hem mooi gebruiken om aan te eten.

Een grote wens die ik vooral had voor onze tuin was het aantrekken van dieren. Ik wou veel groen zodat het voor vogels en insecten een paradijs is. Dit is gelukt! Vorig jaar was ik blij als er een vogel een kijkje kwam nemen en sinds de aanschaf van een heel mooi krentenboompje en laurierstruiken zit onze tuin vol vogels.

Ook insecten zijn blij in onze tuin. Overal vliegen bijtjes, libelles, vlinders. en komen er egels op bezoek. Wil je ook prachtige vlinders in je tuin dan moet je echt een vlinderstruik kopen. Wij hebben 2 verschillende vlinderstruiken in de tuin en het is echt magisch om te zien hoeveel vlinder erop af komen.

Naast de houten tafel hebben we dit jaar een heerlijke loungeset aangeschaft en nog een leuke losse stoel. De stoel vind ik echt geweldig omdat deze ook zo makkelijk te verplaatsen is. Ik vind het heerlijk om hier koffie te drinken en mijn boek te lezen. Wat mij ook nog iets voor de toekomst lijkt is een hangmat kopen. Op dit moment is er geen ideale plek voor, maar met een beetje aanpassingen moet dat in de toekomst goed komen!

Voor de rest heb ik nog verschillende rozenstruiken geplant en ik kan niet wachten tot ze uitkomen. Rozen in een tuin vind ik prachtig staan en ook de geur die er vanaf komt is heerlijk.

Ik moet mij echt inhouden als ik in een tuincentrum loop, het is zo verleidelijk om mooie planten en potten mee te nemen.

Qua wensen wil ik graag nog 1 houten bankje erbij om bij het tuinhuisje te zetten. Er is nog vrij veel ruimte daar en ik denk dat een houten bankje een leuke toevoeging is en om het vooral te gebruiken als decoratie bankje met potten en planten erop.


Ben jij een liefhebber van tuinieren?
Zit je graag in de tuin?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

2 Reacties

  1. 23 augustus 2019 / 16:16

    Leuk om te zien! Onze tuin is nog vrij basic, aangezien wij net in februari in dit huis zijn komen wonen. Volgend voorjaar gaan we er lekker mee aan de slag.

  2. Kim
    23 augustus 2019 / 07:55

    Wat ziet het er gezellig uit zeg, heerlijke plek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram