Een bijzondere vakantie op het Italiaanse platteland

Een bijzondere vakantie op het Italiaanse platteland

italie1

Hey, ben jij ook zo gek op Italië? En wil je eens een heel andere kant van Italië zien? Ga dan een keer het platteland op. Dat klinkt heel suf, maar dat is het niet. Je kan namelijk vakantiehuizen huren op het grondgebied van grote boerderijen. Deze liggen midden in het mooie landschap en hebben vaak zelfs een zwembad! Het is weer eens iets heel anders om ’s morgens wakker te worden van het gezang van vogeltjes in plaats van toeterende auto’s en ronkende scooters.

Agriturismo’s

Zo’n vakantiehuis op een boerderij heet in Italië een agriturismo. De boeren die dit aanbieden doen dit omdat zij niet mee willen gaan in de bio-industrie en op een traditionele wijze hun producten willen verbouwen. Omdat ze niet op kunnen concurreren tegen de massaproductie verdienen zij zo een centje bij. Dus als je zo’n agriturismo boekt heb je niet alleen een leuke vakantie, maar draag je ook een ecologisch steentje bij.

italie2

De ingrediënten

Als je wilt kun je ook een dag meelopen met de boer om te ontdekken wat het werk op zo’n landgoed nu allemaal inhoudt. Maar dat hoeft natuurlijk niet! Vaak kan je lunchen en dineren op een agriturismo, waarbij vrijwel uitsluitend gebruik wordt gemaakt van de ingrediënten die van de eigen boerderij afkomstig zijn. En als je verliefd bent geworden op de Italiaanse keuken kan je vaak een kookcursus volgen.

Pure smaken

Een cursus pasta maken bijvoorbeeld. Pasta is de basis van de Italiaanse keuken. En dan hebben we het in het bijzonder over verse, huisgemaakte pasta. Leer bijvoorbeeld zelf tagliatelli maken met zongedroogde tomaten en de perfecte ravioli. Je zal er achter komen waarom de meeste Italianen zweren bij een simpele tomatensaus, met slechts een handvol ingrediënten, waar je toch een paar uur voor moet uittrekken om deze perfect op smaak te brengen.

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram