Duurzame ‘Luxe’ in de keuken!

Duurzame ‘Luxe’ in de keuken!

Dat ik graag in de keuken ben heb ik al vaker geschreven. Ik ben dol op mijn keuken en vind het heerlijk om er lekker te koken en te bakken. Mijn ontbijtje er s’ochtends te eten maar ook om mijn koffie gedurende de dag te drinken. De keuken is voor mij een 2e woonkamer waar ik graag tijd in doorbreng.

Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of de meest luxe toevoegingen, gadgets en items zijn voor je keuken verkrijgbaar. Ik ben al gezegen met wat luxe apparaten in huis, maar het kan nog veel luxer en dat allemaal gericht op duurzaamheid.


Zo heb je bijvoorbeeld de kokend water kraan. Misschien heb je er al is van gehoord of heb je het bij iemand gezien die je kent. Het spreekt denk ik wel voor zich, een kraan waar je kokend water uit kunt halen. De laatste jaren zie je ze namelijk steeds meer in woningen terug komen. Je kunt je voorstellen hoe ontzettend handig het is. Nooit meer wachten op je pannetje water totdat het water kookt of op de waterkoker voor je heerlijke verse munt thee. Heerlijk!

Toch lijkt het voor veel mensen de overstap een heel gedoe in hun huidige keuken. Gelukkig zijn de kranen tegenwoordig makkelijk te installeren, zonder teveel aanpassingen aan je huidige keuken. En wist je dat je ook geen extra gaten hoeft te boren?  Eigenlijk biedt de kraan alleen maar voordelen. Het koken gaat allemaal een stuk sneller, je hebt geen onnodig apparaat meer op je aanrecht nodig wat ruimte in beslag neemt en het bespaard ook nog is in energie. Win Win!


Bron Unsplash

Nog een item wat tegenwoordig helemaal hot is, de kookplaat met afzuiging. Je weet vast wel, dat grote ding wat boven je fornuis hangt waar je misschien net als ik vaak je hoofd tegenaan stoot en vergeet aan te zetten. Juist! Maar de techniek staat niet stil en tegenwoordig heb je zo’n groot ding daarboven niet meer nodig, tegenwoordig kun je de afzuiging namelijk al krijgen verwerk in de kookplaat. Geuren en kookdampen worden gelijk weggezogen in het midden van de kookplaat, dit zorgt ervoor dat het niet in de lucht komt en dat is een stuk gezonder natuurlijk.

Bron Unsplash

Nu zul je denken dat er allemaal etensresten en condens in de afzuiging terecht want zeg nou zelf, koken zonder knoeien en kruimelen bestaat niet. Maar dit wordt opgelost met een opvang bakje die je makkelijk kunt schoonmaken, dus voor de smeerpoetsen onder ons, is dit goed opgelost.


Bron Unsplash

Met kijk op een duurzaam leven zijn dit soort aanpassingen in je keuken een prima optie om is over na te denken. Zelf ben ik erg geintresseneerd in de kokend water kranen omdat ik een groot liefhebber ben van thee drinken en voor ontzettend veel gerechten die ik maak moet ik toch vaak wachten tot het water kookt. Voor mij zou het dan ook zeker een goede investering zijn aan de keuken waar ik zoveel te vinden ben!


Ben jij graag in de keuken te vinden?
Heb jij al is gehoord van een kokend water kraan of kookplaat met afzuiging?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram