Do’s en don’ts bij het versturen van trouwkaarten

Do’s en don’ts bij het versturen van trouwkaarten

Ben je ten huwelijk gevraagd door je partner en hebben jullie inmiddels een datum gevonden? Dan wordt het de hoogste tijd om te beginnen met de voorbereidingen. Eén van de dingen die je moet doen, is het versturen van trouwkaarten. Om te voorkomen dat je hierbij de fout ingaat, vind je hieronder een aantal do’s en don’ts bij het versturen van trouwkaarten.


Do: maak een lijst en controleer de adressen

Je kunt pas trouwkaarten versturen als je weet wie je allemaal uit wilt nodigen. Maak daarom eerst een gastenlijst. Begin hier ruim van tevoren mee, want zo heb je voldoende tijd om erover na te denken. Bovendien verklein je de kans dat je mensen vergeet uit te nodigen. Als je denkt dat je iedereen hebt, begin je met het verzamelen van de adressen. Weet je het adres van bepaalde personen al? Controleer dan altijd of deze nog steeds klopt.

Do: geef de kaart een persoonlijk tintje

Zijn jullie van plan om veel mensen uit te nodigen? Dan kunnen wij ons goed voorstellen dat je geen tijd hebt om voor iedereen zelf een kaart te maken. Gelukkig hoeft dit ook niet, want je kunt online stijlvolle trouwkaarten bestellen. Makkelijk, maar wel minder persoonlijk. Gelukkig kun je de kaart vaak alsnog een persoonlijk tintje geven, bijvoorbeeld door er een foto van jullie samen aan toe te voegen.

Bron Pexels –  Agung Pandit Wiguna


Do: check, check, dubbelcheck

Als je van plan bent om je trouwkaarten online te bestellen, kun je de tekst vaak ook al toevoegen. Dit scheelt je flink wat tijd, want je hoeft iedere kaart niet zelf met de hand te schrijven. Controleer de trouwkaarten altijd goed voordat je ze bestelt, want je wilt niet dat je een fout ontdekt als ze geleverd worden. Heb je veel tijd gestoken in het ontwerpen van een kaart? Dan kun je een fout over het hoofd zien. Laat je trouwkaart daarom ook altijd controleren door iemand anders. 

Don’t: te lang wachten met versturen 

Omdat trouwkaarten niet het belangrijkste zijn wat je moet regelen voor een bruiloft, ga je hier misschien niet direct mee aan de slag. Zonde, want het is belangrijk dat je de kaarten vroeg verstuurt. Hoe langer je wacht, des te groter de kans dat genodigden al iets anders gepland hebben. Verstuur je trouwkaarten het liefst al een week of acht voor de bruiloft.

Don’t: te veel informatie vermelden

We zien regelmatig trouwkaarten voorbijkomen die een grote hoeveelheid informatie bevatten. Dit is niet verstandig, want de kaart wordt er niet duidelijker door. Vermeld daarom alleen belangrijke informatie op een trouwkaart, zoals de datum, tijd en locatie. Je kunt er eventueel nog een persoonlijke boodschap aan toevoegen, maar zorg ervoor dat de trouwkaart overzichtelijk blijft. Hoe meer informatie de kaart bevat, des te groter de kans op verwarring bij gasten.

Bron Pexels –  Edward Eyer


Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram