DIY | Pom Pom Basket

DIY | Pom Pom Basket

Vandaag heb ik een toffe DIY voor jullie, namelijk het maken van een Pom Pom Basket. Als er iets was dat ik vroeger geweldig vond om te knutselen dan waren het wel pom poms. Nog steeds vind ik het geweldig als het ergens aan zit bijvoorbeeld aan een jurkje, een tasje of kleedje. Nu was ik laats opzoek naar een leuk mandje om de spulletjes van mijn kat in te doen en toen zag ik een geweldig mandje met pom poms eraan.

Het mandje was zowel met als zonder de schattige bolletjes verkrijgbaar. Het grote verschil alleen wel was de prijs. Met de bolletjes was bijna €10,- duurder dan het mandje zonder. Dat vond ik natuurlijk zonde en daarom kocht ik het mandje zonder de bolletjes en besloot hem zelf te maken. Pom Poms maken is natuurlijk super makkelijk, zelfs een beetje ontspannend en je kunt ook nog zelfs de kleurtjes kiezen. Ik ging naar de Action en kocht 3 leuke kleurtjes. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan en heb ik mijn eigen Pom Pom Basket gemaakt. Kijk mee!


Wat heb je nodig voor de Pom Pom Basket

 • Wol in je favoriete kleur
 • Karton of een pom pom maker
 • Schaar
 • Mandje


Aan de slag

Pom Poms maken is heel makkelijk. Tegenwoordig kun je er zelf plastic hulpstukken voor kopen maar de goedkoopste en na mijn idee ook de makkelijkste is gewoon met 2 stukjes karton.

 • Pom pom patroon maken – Maak op een stuk karton 2 rondjes en knip deze uit. Ik heb gebruik gemaakt van een glas om een cirkel te maken. Vervolgens is het de bedoeling dat je in de cirkel weer een klein cirkeltje maakt. Ik heb hiervoor een dopje gebruik. Je knipt de cirkels en de mini cirkels uit en leg deze op elkaar. Als laatste moet je dan nog even de 2 kartonnetjes inknippen zodat je de draad er gemakkelijk om heen kunt binden.
 • Dan is het tijd om de draad er omheen te wikkelen. Hoe dikker je dit doet, hoe voller de pom pom uit eindelijk wordt.
 • Is je hele cirkeltje vol dan ga je met de schaar tussen de 2 kartonnetjes knippen. Let op dat je met je duim de touwtjes bij het middelste cirkeltje een beetje vast houdt. Wanneer je hele cirkeltje is open geknipt en aan allebei de kanten sprietjes touw uitsteken is het enige wat je nog moet doen tussen door een touwtje te binden. dit zorgt ervoor dat alle draadjes bij elkaar worden gehouden.
 • Klaar is je pom pom. Knip nog een beetje bij zodat het een rond bolletje wordt.

 • Pak je mandje erbij en bevestig voorzichtig de pom poms aan het mandje. Ik heb gebruik gemaakt van een naald om de pom poms een vast te haken in het mandje. Je zou ook kunnen kiezen voor een stevige lijm om ze vast te plakken.

Ik ben blij met het resultaat, ik heb nu hetzelfde mandje met de vrolijke pom poms dat ik tegen kwam in de winkel maar dan een veel goedkoper. Daarnaast vond ik het ook een leuke bezigheid om te maken tijdens het herfstige weer buiten.


Wat vind jij van de Pom Pom Basket?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

5 Reacties

 1. 5 november 2018 / 22:20

  Leuke DIY! Toen ik zo’n mand kocht had ik meteen het pom-pom dingetje eraf gehaald ? Doe mij maar lekker basic, hihi!

 2. 3 november 2018 / 18:47

  Wat een super leuk ideetje zeg! Ik vind het er echt werkelijk geweldig uitzien. So cute!

 3. chucky1012
  3 november 2018 / 13:02

  Heel mooi ?
  Leuke DIY..

 4. 3 november 2018 / 08:22

  Ahhh super leuk gemaakt! Lieve kleurtjes en dit is echt iets dat wij vroeger veel maakte!!

  • 3 november 2018 / 18:51

   Jaaa ik kan het me zo goed herinneren dat we dat maakte vroeger 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram