DIY – Je eigen Mona Pudding!

DIY – Je eigen Mona Pudding!

1Toetjes van  Mona zijn echt mijn favoriet, lekker zoet, verkrijgbaar in vele soorten en ideaal om je avondmaal mee af te sluiten. Helaas is het niet verstandig om elke dag een Mona pudding te eten dus ben ik opzoek gegaan naar een manier die net wat gezonder is…

Namelijk om het zelf te maken, veel voordeliger en een tikkeltje gezonder. Met behulp van een klein zakje Dr.Oetker bijvoorbeeld, verkrijgbaar in vele soorten kan je al je eigen griesmeel pudding maken. Wil je nog voordeliger uit zijn, dan kan je ook een zak met griesmeel kopen waar je lekker lang mee kunt doen.

2Ieder geval heb ik even voor de makkelijke en snelle weg gekozen, namelijk een klein pakje griesmeel pudding in de smaak vanille. Ook ging ik langs de Xenos om echte pudding bakjes te halen, want we willen natuurlijk wel dat het er een beetje op gaat lijken.

3Eigenlijk is het heel simpel en op de verpakking van de pudding staan precies de stappen die je moet doen om een lekker pudding te krijgen.

Ik zal het je even kort uitleggen:

♥ Melk opwarmen in een pannetje tot het begint te koken.
♥ Poeder bij de melk doen en door de melk heen roeren.
♥ 3/4 minuten laten koken
♥ Wil je omkeer pudding, dan giet je de pudding in het vormpje en laat je ze afkoelen.
♥ Wil je warme pudding, dan laat je de pudding even staan en eet je het warm op.

4

Wanneer de pudding dus klaar is, giet je het in de vormpjes. Met 1 pakje pudding heb je genoeg voor 4 bakjes. Lekker laten afkoelen en wanneer het wat stijf is geworden is het tijd om hem om te keren!

5

Om het toetje nog wat extra’s te geven kan je er vers fruit op leggen of een beetje jam om het nog net wat gezelliger en wat zoeter te maken.

 

6

De pudding vormpjes zijn te koop bij de Xenos voor €4,95, de Dr. Oetker pudding is €0,50. Een pak melk kost rond de €0,60.

Wat vind jij van dit idee om je eigen toetjes te maken?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram