Dit zijn de verschillende soorten raamdecoratie!

Dit zijn de verschillende soorten raamdecoratie!

Echte sfeer in huis creëren doe je met je niet alleen met een mooie kleur op de muur, maar ook met je raamdecoratie. Maar goed, uit welke raamdecoratie kies je? Rolgordijnen, plissés, jaloezieën of gewone gordijnen? En neem je dan verduisterend of juist lichtdoorlatend? Genoeg om te overwegen en daarom zetten wij de verschillende soorten raamdecoratie en de bijbehorende voordelen nog even voor je op een rij.


Jaloezieën

Jaloezieën zijn horizontale lamellen waarmee je heel goed zelf de lichtinval en privacy kunt bepalen. Je kunt dit type raamdecoratie namelijk naar beneden of naar boven open doen of dicht doen door de lamellen te kantelen. Dit werkt eenvoudig door een trekkoord of een draaistaaf. Bij dit type heb je allerlei soorten materialen, zoals aluminium jaloezieën, houten jaloezieën of kunstof jaloezieen. De voordelen? Lichtdoorlatend, praktisch, makkelijk in bediening, eenvoudig schoon te maken én in de badkamer te gebruiken.


Bron Unsplash – Anaïs MURITH

Plissés

Dit zijn gordijnen die zichzelf opbouwen bij het openen. Kenmerkend van de plissé zijn de mogelijkheden voor het open en dicht doen, namelijk van onder en van boven. Dit wordt ook wel benoemd als top down bottom up of top down. Dit type raamdecoratie is erg sfeervol en gaan inkijk tegen. Perfect in verduisterende vorm voor de slaapkamer, bijvoorbeeld. De voordelen zijn lichtdoorlatend of juist verduisterend, praktisch en sfeervol en makkelijk in bediening.


Bron Unsplash – @katsiajazwinska

Rolgordijnen

Rolgordijnen is een van de bekendste en meest populaire soort raamdecoratie. Niet voor niets, want het is simpel, strak en praktisch. Dankzij een kettingrol kun je dit gordijn gemakkelijk oprollen. Ook zijn er veel varianten: van kleuren tot lichtdoorlatend of juist verduisterend. De voordelen zijn dan ook: geschikt voor elke ruimte, zo verduisterend of niet als gewenst en makkelijk in bediening.


Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een elegant type gordijn dat ook enorm populair is. Naast dat het goed je privacy behoudt is het een sfeermaker in de ruimte en creëert een nonchalante uitstraling in je woning. De voordelen? Sfeervol, natuurlijke lichtinval en makkelijke bediening.


Gordijnen

Gordijnen, de gewone variant, zijn nog steeds ontzettend geliefd in vele woningen. Het creëert een knusse ruimte en kan gemaakt worden uit ieder soort stof. Denk aan mooie dikke velours gordijnen voor extra sfeer. Ook houdt dit type gordijn de warmte goed binnen. Gordijnen hangen aan een roede of rails en kun je zo gek maken als je zelf wilt qua uitstraling. De voordelen zijn sfeervol, praktisch en persoonlijk te maken.


Bron Unsplash – Jonathan Borba

Wat heb jij voor raambekleding in huis?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram